Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bu Rüzgar Gülü Bir Günde 20 Yıllık Enerji Üretiyor

Danimarka’nın kıyılarında bulunduğu ifade edilen bir rüzgar gülünün 24 saat içerisinde 216.000 kilovat enerji üretebildiği ve bu alanda büyük bir rekor kırdığı ifade edildi.

yapi.com.tr
Bu Rüzgar Gülü Bir Günde 20 Yıllık Enerji Üretiyor

Danimarka’da bulunduğu ifade edilen rüzgar gülünün 24 saat içerisinde dönmesiyle 216.000 kilovat enerji üretimi sağlanıyor. Bu enerjinin bir evin 20 yıllık enerji ihtiyacı olduğu ifade edilirken bu alan içerisinde yeni bir rekor kırıldığı belirtiliyor.

Yaklaşık 219 metre uzunluğun bulunan ve 35 tonluk yapraklarının olduğu devasa rüzgar gülünün 24 saatte içerisinde 216.000 kilovat enerji ürettiği ve bir enerji üretiminin rekoru kırdığı belirtildi. Bu rekoru elden eden rüzgar gülünün Danimarka’nın Østerild kıyısında yer aldığı belirtiliyor.

Vestas Wind Systems ve Mitsubishi Heavy Industries tarafından kurulan bir ortak girişim olan MHI Vestas Offshore Wind, bir rüzgar gülünün 9 megavatlık prototipini 2016 yılının sonunda ortaya çıkardığı ifade edildi. V164-8.0 MW isimli bu rüzgar gülü, şirketin 8 megavatlık modelinin hızlandırılmış versiyonu ve uygun rüzgar koşulları altında daha fazla enerji üretme olanağı sağlayabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bu-ruzgar-gulu-bir-gunde-20-yillik-enerji-uretiyor_155680.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!