Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Bugün Dünyanın En Sihirli Kavramı Rekabet"

2. MOSDER Tasarım Buluşmaları'nda konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şenel, ''Özel sektör, alternatif pazarlar bularak ihracatta artışı devam ettirdi. Geçmişe dönük 12 aylık süreç içerisinde 144 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmış durumdayız'' dedi.

yapi.com.tr / AA
"Bugün Dünyanın En Sihirli Kavramı Rekabet"

Mobilya Sanayicileri Derneğince (MOSDER) Belek'teki bir otelde düzenlenen 2. MOSDER Tasarım Buluşmalarına Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku, MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, dünyaca ünlü tasarımcı Karım Rashid ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
     
Müsteşar Yardımcısı Şenel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, mobilya sektörüne ilişkin yapılan proje ve faaliyetlerin sektörde nereye gelindiğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi. Türkiye'nin geleneksel pazarı olan Avrupa'nın birçok ülkesinde ciddi ekonomik sorunlar yaşandığını ifade eden Şenel ''Geleneksel pazarımız Avrupa 2012 yılı açısından ciddi bir daralma gösterdi. Türkiye'nin ihracatının yüzde 56'sını oluşturan bir pazar yüzde 35'lere geldi'' dedi. Buna rağmen özel sektörün kazandığı dinamizm, vizyon, kapasite kabiliyetin ihracatta bir gerilemeye yol açmadığına dikkati çeken Şenel, ''Özel sektör, alternatif pazarlar bularak ihracatta artışı devam ettirdi. Geçmişe dönük 12 aylık süreç içerisinde 144 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşım durumdayız'' diye konuştu.
     
Bugün dünyanın en sihirli kavramının rekabet olduğuna dikkati çeken Şenel, başarılı olmak için Türk özel sektörünün uluslararası rekabete hazır olması gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda bakanlık olarak çeşitli düzenlemeler yaptıklarını bildiren Şenel, ''Düzenlemeler kapsamında ilk olarak ihtiyaç analizi yaptık. 'Firmaların ihtiyaçları neyse onu verelim' dedik. Firmaların daha iyi rekabet edebilmeleri, sektörlerinde başarı kazanmaları, dünyaya açılmaları için bir proje geliştirebiliyorsa biz bakanlık olarak onların yanındayız. Geliştirdikleri projenin finansörü olacağız. Bu kapsamda 100'ün üzerinde proje geldi ve bunları değerlendirdik'' diye konuştu.
 Şenel, mobilya sektörünün 2023 yılında kendisine 6 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduğunu ifade ederek, sektörün bu hedefi aşacak potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bugun-dunyanin-en-sihirli-kavrami-rekabet_102189.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!