Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Bugünden Projelendirmeliyiz''

İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir'in EXPO yarışının en tecrübeli takımı olduğunu ve galip gelmek için sahaya çıktığını belirtti.

yapi.com.tr / AA
''Bugünden Projelendirmeliyiz''

Foto: Evren Atalay (AA)

İzmir Valisi ve EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu Başkanı Cahit Kıraç, İzmir'in EXPO yarışının en tecrübeli takımı olduğunu ve galip gelmek için sahaya çıktığını belirtti.

EXPO 2020 Yürütme Komitesi tarafından hazırlanan İzmir EXPO 2020 adaylık logosu Mövenpick Oteli'de düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

''Güneş ve İnsan'' figürünün yer aldığı logonun tanıtımının yapıldığı toplantıda konuşan Vali Kıraç, ekibin oluştuğunu, genel sekreterlik görevini İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ergüder Can'ın üstleneceğini, İzmir Ticaret Odası'nın sağladığı ofis binasının 1 aya kadar tamamlanacağını, İzmir Ticaret Borsası'nın sağladığı ikinci ofiste çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

''İzmir tecrübesiyle EXPO'yu almayı başaracak''

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in 2020 yılı stratejik planının hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek, bu hazırlanırken kendilerinin, bakanlıkların ve diğer kurumların yapacağı yatırımların stratejisinin belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kocaoğlu, şöyle konuştu:

''Kenti nereye götürmemiz gerektiğini, hangi yatırımları yapmamız gerektiğini bugünden projelendirmeliyiz. İşin bu tarafı beni çok ilgilendiriyor. Çevre açısından İzmir'i belli bir yere taşımayı amaçlıyoruz. Yüzülebilir bir körfez, kordonun, kıyıların ve terasların tasarlanması, kent dönüşüm alanları, yeni yolların, metronun, tramvayın yapılması, çöp dönüşüm tesisi ve çamur kurutma tesislerinin yapılması gerekiyor. Bugün bizim kent dönüşümü gibi Bakanlar Kurulu'nda bekleyen işlerimiz var. Konak tramvayı, Karşıyaka tramvayı gibi DLH ve DPT'de bekleyen projelerimiz var. 2020'ye kadar bunlar bitecek ancak 2013 sürecinde oylamaya giderken belli bir kısmını gerçekleştirebilirsek delegeler geldiğinde gösterebilir, İzmir'in ne kadar mesafe aldığını gösterebiliriz. Belli izinlerin alınması konusunda herkesin çaba göstermesi gerekiyor.''

Kocaoğlu, İzmir'in tecrübesiyle EXPO'yu almayı başaracağını, bunun İzmir'in hakkı olduğuna inanan vatandaşlara, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve yerel idarecilere sahip olduğunu belirterek, ''Bundan büyük güç de olmaz'' dedi.

EXPO 2020 Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ise EXPO ile ilgili kurul olarak ilk toplantıyı yaptıklarını, iletişim stratejisi doğrultusunda ilk adımda, vali, belediye başkanı ve komite üyelerinin görüşleriyle bir logo meydana getirildiğini söyledi. Özgener, dünyaya Türkiye'nin pozitif gücünü, iyimserliğini ve konukseverliğini anlatacak bir logo oluşturduklarını belirtti.

Özgener, kentteki üniversitelerin rektörleriyle 30 Ocak'ta bir toplantı yapacaklarını, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı ile ilgili sorunun da çözüleceğini söyledi.

Mahmut Özgener, ''Bu konuda Başkan Kocaoğlu bugün görüşlerini valimize takdim etti. Özel bir kanun çıkararak kısa bir sürede çözme gayreti içindeyiz. Bakanlarımızın da bu konuda desteği var. Bu Bakanlar Kurulunun takdiridir'' dedi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bugunden-projelendirmeliyiz_90450.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!