Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Mimarları da Şaşırtmış

Bülend Tuna: "Cumhuriyet'in Haberi Gerçeği Yansıtmıyor"

TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna, 30 Temmuz 2007 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde çıkan “AKP Milletvekili Üskül Mimarları da şaşırtmış” başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, bu haberin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

yapi.com.tr



MMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna,30 Temmuz 2007 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde çıkan “AKP Milletvekili Üskül Mimarları da şaşırtmış” başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaparak, bu haberin gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Prof. Dr. Zafer Üskül’ün Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi bünyesinde yaptığı çalışmalar hakkında, Mimarlar Odası Eski Genel Başkanı Oktay Ekinci’nin “kendisinden yararlanamadığımız gibi, her raporu kafa karıştırıcı nitelikteydi” ifadesinin doğru olmadığırı belirten Tuna, açkılamasına şöyle devam etti:

"Üskül’ün hazırladığı raporlar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin bültenlerinde yayınlandığı gibi dönem sonunda şubenin çalışma raporunda da tam olarak yer almaktadır. Herkesin ulaşabileceği bu belgelere bakıldığında, “Üskül’ün hazırladığı raporların hiçbirinde ‘liberalizmin kente karşı suçlarını önleyecek’ ve ‘ulusal çıkarları gözetecek’ bir denetim hukuku tanımlanmadığını” söylemenin mümkün olmadığı görülecektir.

Prof. Dr. Zafer Üskül Mimarlar Odası’nda görev aldığı süre boyunca gerek Oda davalarına yaptığı katkılarla, gerekse Oda’nın gündemindeki hukuk konularında getirdiği açılımlarla yararlı bir hizmet görmüştür. Mimarlar Odası’ndaki danışmanlık görevinin yazdığı raporlar nedeniyle sona erdirildiği doğru değildir; sadece o dönem yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle kendisinden düzenli hizmet alınması durdurulmuştur. Ancak bugüne kadar pek çok konuda Odamızın hukuk alanında danışmanlığını sürdürmeye devam etmiştir. Son Genel Kurulumuzda kabul edilen Mimarlık Hakkında Kanun tasarısının redaksiyonu sırasında yine kendisinin hizmetlerinden yararlanılmıştır.

AKP Mersin Milletvekili ve Anayasa uzmanı Prof. Dr. Zafer Üskül’ün Anayasa’ya ilişkin açıklamaları bugün pek çok kişiyi şaşırtmış olabilir. Şüphesiz ki bunlar değişik düzlemlerde tartışılacak ve eleştirileceklerdir. Ancak Zafer Üskül’ün Mimarlar Odası’nda hukuk danışmanı olarak görev yaptığı sıradaki çalışmalarının bu başlık altında ve haberde yer aldığı şekliyle değerlendirilmesini son derece yanlış bulduğumu belirtmeliyim.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bulend-tuna-cumhuriyetin-haberi-gercegi-yansitmiyor_55558.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!