Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Burgazada'daki "Martha’nın Evi" Boşaltıldı

Burgazada'daki Martha Koyu'nun bir kişiye 15 yıllığına kiralanması sonrası ilk icraat gerçekleşti ve Burgazada'nın simge isimlerinden Martha Arat'ın adı verilen Martha Koyu'ndaki evdeki eşyalar tahliye edildi.

yapi.com.tr
Burgazada'daki "Martha’nın Evi" Boşaltıldı

İstanbul Burgazada'da 1. derece SİT alanı olan Martha Koyu'nun Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bir ihaleyle restoran işletmecisi bir kişiye 15 yıllığına kiralanması sonrası, koyda bulunan "Martha’nın evi" boşaltıldı.

bianet'ten Ekin Karaca'nın haberine göre; Martha Koyu Dayanışması'ndan Sevgi Çekiç, 11 Şubat Pazartesi günü öğleden sonra Çevik Kuvvet polisleri, Belediye çalışanları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kaymakamlık yetkililerinin Martha Koyu'na girdiklerini söyledi.

Martha'nın evinin tahliyesini ertelemek için uğraştıklarını ama çabalarının "Kaymakam'ın kesin emri var" denilerek boşa çıkarıldığını ifade eden Çekiç, evde kiracı olarak kalan kişiler orada yokken kapının çilingir tarafından açıldığını ve tahliye işleminin gerçekleştiğini söyledi.

Sevgi Çekiç'in aktardığına göre Martha Koyu'nda "Martha’nın evi" dışında bir de Abidin Aksu'ya ait bir yapı bulunuyor ve o da 18 Şubat Pazartesi günü tahliye edilecek.

Adalar Savunması-Twitter

46 dönümün tamamı 1. dereceden doğal SİT alanı
Tahliye işleminin Martha Koyu için ilk icraat olduğunu söyleyen Sevgi Çekiç, kiralayan işletmecinin kendilerine planlarını doğrudan aktardığını ifade etti: "Bize bizzat oraya çit çekmek istediğini, iki binayı kullanmak istediğini, bir alanı konser ve düğün organizasyonları için kullanmayı planladığını, tuvalet yaptıracağını söyledi. İşletmenin kiraladığı yer 46 dönüm. Kalpazankaya'ya doğru 10 dönümlük kadar alanda ise 40-50 civarı ev bulunuyor. 46 dönümün tamamı 1. dereceden doğal SİT alanı.

Martha Koyu'nda 600-650 metre civarında sahil şeridi var. Bunun da gerçekten burun tarafında konser-düğün alanı yapılabilecek arazi mevcut. Ancak bunların kullanımı Kıyı Kanunu'yla çok çelişiyor."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.


http://www.yapi.com.tr/haberler/burgazadadaki-marthanin-evi-bosaltildi_170603.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!