Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bursa'ya Bu Seçimde Kadın Eli Değebilir mi?

Bursa’nın AKP’li Başkanı Hikmet Şahin bu kez DP’den aday. AKP’nin Bursa merkez adayı ise, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe. CHP ise bu kez "Bursa’ya kadın eli değmeli" diyen bir adayla, Sena Kaleli ile yola çıkmış.

Milliyet Gazetesi
Bursa'ya Bu Seçimde Kadın Eli Değebilir mi?

br />
AKP rahat değil

Yıldırım ilçesinde bir kahvehane ziyaretinde yakaladığımız Altepe’nin bu sözlerini masada yanında oturanlar da başlarıyla onaylıyor. Altepe’in kendisine en yakın rakip olarak gördüğü Sena Kaleli’ye -ki politikada son dönemin en heyecan verici yüzlerinden biri olduğu kesin. Herkesin dediği şu: Bu seçim 2004’teki kadar "bol bayraklı, bol gürültülü geçmiyor, daha sakin gibi görünüyor ama..." Öyle değil. Bu kez daha sert ve zorlu bir mücadele var. AKP, 2004’teki kadar rahat değil, kuşkuları var. Bunun nedeni ise karşısındaki "güçlü adaylardan çok" ekonomik açmazlar, sıkıntılar. Biz, bunları konuşurken, televizyondan bir alt yazı geçiyor. Bursa’nın kapalı çarşısındaki esnaflarıyla birlikte izliyoruz: "Son iki ayda Bursa’da 13 bin 773 kişi işten çıkarıldı."

Sonrasını öğrenmek için saptamayı yapan TÜRK-İŞ Bölge Temsilcisi Mehmet Kanca’yı buluyoruz. 2008’de çıkarılan işçi sayısı 56 bin 700, ocak ve şubatta işe girenlerin sayısı ise sadece 323. Bursa’da yılın ilk iki ayında günde ortalama 265 kişi işini kaybettiğine ikna oluyoruz. Seçmenlerle bir kapalı salon toplantısı yapan CHP’nin adayı Sena Kaleli’liyi izliyoruz. Fazla kalabalık olmayan bir kadınlı erkekli, başörtülü, blucinli bir topluluk. Kaleli onlara konuşuyor. Daha doğrusu  onlarla diyalog halinde. Soru alıyor, cevap veriyor. Sıkı bir kadın hatiple karşı karşıya olduğumuzu hemen anlıyoruz. Epik bir tiyatronun oyuncusu, kendisini izleyenleri rahatsız etmeye, harekete geçirmeye çalışıyor gibi.

Kaleli dikkatle dinleniyor

"Haa hay" diyor, "Alın kayaklarınızı hazırlanın, dağa (Uludağ) çıkıyoruz. Altepe, dişli tren yapacakmış, artık bundan sonra kayağa giderken zorluk çekmeyeceğiz." Salondan öfkeyle karışık kahkalar yükselirken, o devam ediyor: "Herkese 2 bin lira çeyiz sandığı yardımı, 10 bin kişiye eğitim yardımı, 10 bin kişiye mikro kredi..."

Karşıdakilerin, "atma, uydurma" diye içlerinden geçirmek yerine, dikkatle dinledikleri bu kadın aday da kim ola ki! Tanıtım broşüründe aynen şöyle yazıyor: 28 yıldır taşımacılık gibi zor bir sektörde mücadele vermiş bir kadın. Bursa’nın Türkiye’de değer açısından ilk 100’e giren bir markasını sırtlamış bir girişimci...

Sena Kaleli, CHP’den teklif gelince başında bulunduğu Kamil Koç şirketinin yöneticiliğini yakınlarına devrederek politikaya atılmış. Başarılı bir kadın. Alıştığımız dışında yeni bir tip ve yeni bir jargonla politika yapıyor. Bir de belli ki seçimi kazanmasa da bu iş burada kalmayacak, Sena Kaleli politikaya devam edecek. Heyecan veren de zaten bu. Yanından ayrılırken, Kaleli’nin tanıtım müziği kulaklarımıza doluyor: Bursa’nın ufak tefek taşları/Kale gibi olmalı Bursa’nın başkanı/Bursa’ya kadın eli değmeli...

Belki de tüm Türkiye’ye...

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/bursaya-bu-secimde-kadin-eli-degebilir-mi_67626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!