Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Büyükçekmece'de Deprem Riski Taşıyan 5 Bina Yıkıldı

Büyükçekmece'deki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 19 Mayıs Mahallesi'nde 5 riskli yapının yıkımı, belediye ekiplerinin gözetiminde gerçekleştirildi.

yapi.com.tr/AA
Büyükçekmece'de Deprem Riski Taşıyan 5 Bina Yıkıldı

Büyükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, depremde zarar görebilecek riskli yapılar yıkılıp yenileniyor.

19 Mayıs Mahallesi'ndeki 5 riskli binanın yıkımını yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, yaptığı açıklamada, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

Deprem meydana gelmeden önce yıkım çalışmalarını başlattıklarını belirten Akgün, "7,2- 7,4- 7,8 büyüklüğündeki depremde yıkılabilecek binaların tamamını yıkmadan bize uyku haram. Çünkü hiçbir vatandaşımızın en ufak bir zarar görmesini istemiyoruz. 2004'ten bu yana ısrarla devam ediyoruz. Yaklaşık 30 bin konutumuzun deprem nedeniyle tespitleri yapılmıştı. Tamamı yıkılıp yenilendi." ifadelerini kullandı.

Akgün, Büyükçekmece'de deprem yaşanmadan kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için tüm kurumların ortaklaşa çalışmasını istedi. Büyükçekmece'de bütün binaların dış cephelerinin beyaz olmak zorunda olduğunu hatırlatan Akgün, "Bunlar meclis kararına bağlanmış, imar planlarına bağlanmış işlerdir. Aynı zamanda çatı örtüsü eskiden kırmızıydı. Şimdi de yeşil ve mavi olarak 15 yıldan beri devam ediyor. Halkımız da müteahhitlerimiz de mimar, mühendislerimiz de buna uyuyor. Şehrin estetiğinin değiştirilmesi, şehre yeni bir çehre verilmesi noktasında mimar, mühendis ve müteahhitlerimize teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/buyukcekmecede-deprem-riski-tasiyan-5-bina-yikildi_186112.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!