Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Calatrava’nın Fendi Bütçeyi Yendi

Ünlü mimar Santiago Calatrava’nın, Kanada’nın Calgary kenti için tasarladığı ‘Barış Köprüsü’nde (Peace Bridge) bütçe sıkıntısı aşıldı. Merakla beklenen köprünün 2010 sonbaharında yerini alması öngörülüyor. Calgary kent yönetimi, ilgili inşaat şirketlerinin (Graham Infrastructure ve yerel bir inşaat firması) bütçeyi revize ederek sunduğu 18 milyon

yapi.com.tr
Calatrava’nın Fendi Bütçeyi Yendi

Ünlü mimar Santiago Calatrava’nın, Kanada’nın Calgary kenti için tasarladığı ‘Barış Köprüsü’nde (Peace Bridge) bütçe sıkıntısı aşıldı. Merakla beklenen köprünün 2010 sonbaharında yerini alması öngörülüyor. Calgary kent yönetimi, ilgili inşaat şirketlerinin (Graham Infrastructure ve yerel bir inşaat firması) bütçeyi revize ederek sunduğu 18 milyon dolarlık teklifi kabul etti.

Calatrava, tasarımın bütünlüğünü korunmak amacıyla, bütçenin yeniden hazırlanması sürecinde yetkililerle ve Graham Infrastructure’yle birlikte çalıştı. Aydınlatma tesisatı, camın montajı gibi kullanıcının gözüne çarpmayacak küçüklükteki düzenlemelerle birlikte esas büyük değişiklik, köprüyü giydiren yüzeyde yapıldı. Zemin kaplamasında ise granit ve asfaltın yerine yüksek kaliteli beton kullanılacak.

Calatrava’nın revizyona ilişkin görüşleri şöyle:

“Tasarımımda küçük değişiklikler olsa da, ‘Barış Köprüsü’nün bütününe ilişkin vizyonum aynen korundu. Baştan beri hedefim, kentte yaşayanlara saygı niteliğinde, hem işlevsel hem de estetik bakımdan güzel bir strüktür sağlamaktı. Köprünün son halinin de bu vizyonu koruduğundan ve yansıttığından şüphem yok. Barış Köprüsü, ilgi çekici bir köprü tasarımı. Bugünün ve geleceğin Calgary’lileri için açık bir davetiye niteliğinde.”



2008 yılında Bow Nehri üzerine bir yaya köprüsü tasarlaması istendiğinde Calatrava’nın ilk başvurduğu ilham kaynakları Calgary’liler, kentin engebeli peyzajı ve değişken mevsimsel hava oldu. Yayaları kucaklayan bir giriş sunmak adına, kullanıcıyı rüzgârdan, kardan ve diğer zorlayıcı hava olaylarından koruyan üstü kapalı bir köprü yarattı.

Barış Köprüsü, Calatrava’nın diğer köprü tasarımları ile karşılaştırıldığında; burgulu ve kapalı çelik çerçevesiyle hem strüktürel hem de estetik bakımdan benzersiz. Bow Nehri’nin doğal güzelliğiyle ahenk içindeki köprüde, Calgary’nin değişken iklimini anmak adına, beyaz kış aylarına tezat enerjik bir kırmızı tonu kullanılmış. Köprünün yapımının 2010 sonbaharında tamamlanması öngörülüyor.

newswire.ca'dan derleyen Amber Niksarlıoğlu Eroyan

http://www.yapi.com.tr/haberler/calatravanin-fendi-butceyi-yendi_74680.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!