Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çalık, Halk Enerji’nin Yüzde 50’sini Aldı

Çalık Holding, güneş enerjisinde Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri olan Halk Enerji'nin yüzde 50 ortağı oldu.

yapi.com.tr
Çalık, Halk Enerji’nin Yüzde 50’sini Aldı

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, Çalık Holding’e bağlı Çalık Enerji, Ankara merkezli Halk Enerji’nin yüzde 50’lik hissesini satın aldı. Anlaşma önceki gün imzalandı.

Peki iki şirketin ortaklığı ne anlama geliyor? Çalık Grubu bilindiği üzere Türkmenistan başta olmak üzere Orta Asya’daki Türk cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Balkanlar’da söz sahibi. İşte bu coğrafyalardaki gücü, güneşe de yansıyacak. Halk Enerji, Çalık ile işbirliği yaparak Orta Asya, Balkanlar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgelerindeki pazara odaklanacak.

500 milyon dolar ciro planlıyor

Halk Enerji’nin Genel Müdürü Yalçın Adıyaman’ın verdiği bilgiye göre bu yılın sonunda şirketin 500 milyon dolarlık ciro yapması hedefleniyor. Bilindiği üzere Çalık Grubu’nun inşaat dışında en önemli alanlarından birisi de enerji sektörü. Bilindiği üzere yıllar önce Çalık Grubu’nun Adana-Ceyhan’da yapacağı rafineri projesi sessiz sedasız rafa kalktı. Bu projenin bedeli ise kimilerine göre 5 kimilerine göre ise 8 milyar dolar civarında olacağı belirtiliyordu.

2006 yılında Kurulan Halk Enerji’nin kurucusu Teknologis Teknoloji Yönetimi adlı şirket. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de Mustafa Atilla yürütüyor. Sektörün en önemli mühendislik firmalarından biri olan Halk Enerji’nin bünyesinde 40 mühendis yer alıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/calik-halk-enerjinin-yuzde-50sini-aldi_157685.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!