Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çalık'tan Türkmenistan'a Dev Eğlence Merkezi

Çalık Holding'e bağlı Gap İnşaat tarafından, 50 milyon dolara Aşkabat'ta inşa edilen 'Türkmen Masallar Dünyası' adlı dev eğlence merkezi hizmete girdi.

Radikal Gazetesi
Çalık'tan Türkmenistan'a Dev Eğlence Merkezi

ürk müteahhit firmalarının Türk cumhuriyetlerindeki faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Türkmenistan'da enerji, tekstil ve inşaat alanında faaliyet gösteren Çalık Holding'e bağlı Gap İnşaat'ın Aşkabat'ta kurduğu dev eğlence merkezi 'Türkmen Masallar Dünyası' hizmete girdi. Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı ve Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın katıldığı resmi törenle hizmete açılan eğlence merkezi 50 milyon dolara mal oldu.

'Türkmen Masallar Dünyası' ile birlikte, Gap İnşaat'ın diğer projeleri olan, Enerji Bakanlığı binası ve Kapalı Olimpik Su Sporları Merkezi de hizmete açılan projeler arasında yer aldı. Aşkabat'ta Devlet Başkanı Türkmenbaşı ve Çalık'ın katıldığı resmi bir törenle hizmete açılan tesisleri Türkmenbaşı'na Ahmet Çalık tanıttı.

Ünlü yapıların maketleri var
Açık ve kapalı 330 bin metrekare alana yayılan ve Türkmenistan'ın en büyük eğlence merkezi olan kompleks, Türkmenistan Eğitim Bakanlığı'nın projesi. 50 milyon dolara mal olan Türkmen Masallar Dünyası'nda 100'ü aşkın eğlence aracı bulunuyor. Çeşitli doğal, su ve oyun parklarının da bulunduğu merkezde dünyaca ünlü birçok önemli eseri görmek de mümkün. Tesislerde, Paris'teki Eyfel Kulesi, New York'taki Özgürlük Anıtı, Hindistan'daki Tac Mahal, Mısır'daki Keops Piramidi, Çin Seddi, Londra'daki Big Ben Kulesi gibi birçok ünlü eserin maketleri var.

Türkmenistan Enerji Bakanlığı'nın binası ise 16 bin 106 metrekare alana kuruldu. Öte yandan, üç bloktan oluşan ve uluslararası standartlarda bir tesis olan kapalı yüzme havuzu kompleksi 32 bin metrekareye inşa edilmiş durumda.

http://www.yapi.com.tr/haberler/caliktan-turkmenistana-dev-eglence-merkezi_50157.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!