Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çamaşır Makinesiyle Sokakları Aydınlattılar

Portekiz’e bağlı takımada Madeira’da Teatro Metaphora isimli tasarım ekibi, St. Peter Festivali kapsamında 133 çamaşır makinesi kazanıyla şehrin sokaklarını aydınlattı.

yapi.com.tr
Çamaşır Makinesiyle Sokakları Aydınlattılar

Hürriyet'in haberine göre, Portekiz’de her yıl gerçekleşen St. Peter Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.  Festivalde yer alan projelerden biri oldukça dikkat çekici bir projeydi. 'Teatro Metaphora' isimli tasarım ekibi tarafından yeni bir fonksiyon kazandırılan 133 çamaşır makinesi kazanı şehrin sokaklarını aydınlatmak için kullanıldı.

Kâr amacı gütmeyen organizasyon Teatro Metaphora William Shakespeare'den esinlenerek 'Bir Yaz Gecesi Rüyası'  adını verdiği proje için, önce toprağa karışma noktasına gelmiş, çöplükte kaybolan çamaşır makinesi kazanlarını topladı.

Altı aya yayılan bu süreçte bazı evler de kullanmadıkları makinelerin kazanlarını proje sahibi ekiple paylaştı. Ardından São João de Deus sokağını aydınlatmak üzere bu kazanlar temizlendi, renkli ampullerle donatıldı ve asılmaya hazır hale getirildi.

Tipik, dar Portekiz sokaklarından birinde kurulan platforma asılan kazanlar tasarımın ve geri dönüşümün gücünü birlikte sergiledi. Tasarımcılar, ortaya çıkardıkları çalışmayı şöyle özetliyor: “Bu enstalasyon hem görsel hem de ekolojik bir anlam barındırıyor. Kaynakların akıllıca kullanımına ve geri dönüşüme göz kırpıyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/camasir-makinesiyle-sokaklari-aydinlattilar_157564.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!