Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Camiler, Ekonomik Ampulle Aydınlatılacak

Ramazan'da tasarruf tedbirlerini uygulamaya başlayan İstanbul Müftülüğü, camilerde iç ve dış mekanlarda ekonomik ampuller kullanacak.

Zaman Gazetesi
Camiler, Ekonomik Ampulle Aydınlatılacak

amazan'da tasarruf tedbirlerini uygulamaya başlayan İstanbul Müftülüğü, camilerde iç ve dış mekanlarda ekonomik ampuller kullanacak. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, "Maalesef camilerimizde büyük enerji israfı var." diyerek, cami görevlilerine ve dernek yöneticilerine israfı önleyecek ekonomik ampul kullanmaları çağrısında bulundu.

İstanbul Müftülüğü, camilerdeki elektrik israfının da önüne geçmenin yollarını arıyor. Su israfını önlemek için şadırvanlara fotoselli çeşme taktırma girişiminde bulunan müftülük, enerji tasarrufu için de ekonomik ampuller kullanacak. İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, "İbadethanelerimiz lüzumsuz bir şekilde abartılı aydınlatılıyor. İnsanın huşu içinde ibadet edebilmesi için loş ışık daha yararlı." dedi.

Bazı camilerde tonlarca ağırlığında avize bulunduğunu ve bunları aydınlatmak için sayısız ampul kullanıldığını kaydeden Çağrıcı, "Bu kadar büyük avizelerin bizim kültürümüzde yeri yok. Aynı anda yanan yüzlerce ampul camilerin ısınmasına ve cemaatin huzurunun kaçmasına sebep oluyor." şeklinde konuştu. Ampuller tarafından ısıtılan camilerin bu sefer de klimalar tarafından soğutulmaya çalışıldığının altını çizen Çağrıcı, Diyanet olarak tasarruf çağrısı yaparken ilk adımları da kendilerinin attıklarını belirtti.

Müftülük, ilçe müftülerine gönderdiği yazı ile Ramazan'da cami içi ve dış aydınlatmalarda ekonomik ampul kullanımının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/camiler-ekonomik-ampulle-aydinlatilacak_56410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!