Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çamlıca Camii'ne İlk Bayrak Çekildi

İstanbul'da yapımına 22 ay önce başlanan Çamlıca Camii inşaatında tamamlanan 90 metrelik ilk minarenin 14 ton ağırlığındaki külah bölümü yerine yerleştirildi ve Türk bayrağı çekildi.

yapi.com.tr
Çamlıca Camii'ne İlk Bayrak Çekildi

Cami inşaatında müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu ve otoparkların kaba inşaatları tamamlandı. Çamlıca Camii'nde inşaatın 24 saat aralıksız devam ettiğini söyleyen İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Camiyi söz verdiğimiz tarihe yetiştirip hizmete açacağız" dedi.

90 metrede Türk bayrağı dalgalanıyor

DHA'nın haberine göre, Çamlıca'da temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan Çamlıca Camii inşaatı hızla sürüyor. Camii inşaatında şu ana kadar müze bölümü, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu ve otopark bölümlerinin kaba inşaatları tamamlandı. Diğer bölümlerde ki kaba inşaat çalışmalarının da önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor. Camiin kuzey bölümünde tamamlanan 90 metre uzunluğundaki bir numaralı minareye çelikten yapılan külahı takıldı. Toplam 14 ton ağırlığındaki külahın üç parçadan oluştuğu ve 13 metre yüksekliğinde olduğu belirtildi. Takılan ilk külaha Türk bayrağı çekildi. Caminin diğer minarelerinde ise şerefelerin yapımı ve boyama işlerinin devam ettiği öğrenildi.

En büyük cami kompleksi

Cumhuriyet tarihinin en büyük cami kompleksi olacak şekilde planlanan tesiste kaba inşaatın sonuna yaklaşılmasıyla birlikte ince işçilikler için ekipler oluşturulduğu belirtildi. Camiyi süsleyecek hat yazıları , cami süslemeleri ve mermer işçilikleri için ayrı ayrı oluşturulan ekipler için Türkiye'nin çeşitli illerinde 10 ayrı atölyede çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Hazırlanan eserlerin kaba inşaatın tamamlanmasının ardından şantiye alanına getirilerek bu ekipler tarafından hızla yerlerine takılacağı belirtildi.

Havadan görüntü

Kaba inşaatı yaklaşık 125 bin metrekare alanda devam eden caminin havadan yapılan çekimlerinde kompleksin artık ortaya çıkmaya başladığı görülürken minareler de göğe doğru yükseliyor.

2016 yılı Kadir Gecesi'nde hizmete açılacak

2016 yılının kadir gecesinde hizmete açılması planlanan cami bittiğinde Türkiye'nin en büyük cami kompleksi olacak. Cami 50 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği şekilde planlandı. 6 minareli camide 11 bin metrekare büyüklüğünde Türk İslam eserlerinin yer alacağı bir müze ile 3 bin 500 metre kare büyüklüğünde bir sanat galerisi olacak. Kompleksin içinde ayrıca sanat atölyeleri ve kütüphaneler konferans salonları bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/camlica-camiine-ilk-bayrak-cekildi_131683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!