Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÇATES Kömür Yaktı, Vatandaş Serinledi

Yaz aylarında sıcaklardan bunalanların klima kullanımına yönelmesi dolayısıyla Çatalağzı Termik Santralinin (ÇATES), temmuz ayı üretimi son aylara oranla artarak 179 milyon kilovatsaat (KWH) oldu.

yapi.com.tr / AA



Yaz aylarında sıcaklardan bunalanların klima kullanımına yönelmesi dolayısıyla Çatalağzı Termik Santralinin (ÇATES), temmuz ayı üretimi son aylara oranla artarak 179 milyon kilovatsaat (KWH) oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'nin enerji ihtiyacına üretimiyle katkı sağlayan 2x150 megavatlık kurulu güce sahip ÇATES'te, yaz aylarında özellikle klima kullanımının yaygınlaşması nedeniyle artan enerji ihtiyacı nedeniyle üst seviyede üretim yapılıyor.

Temmuz ayı üretimi, bu yılın haziran ayına göre 2 milyon KWH artarak 179 milyon KHW olan ÇATES'te, elektrik enerjisi elde etmek için 144 bin ton kömür yakıldı.

Santralde normal şartlarda akşam saatlerinde görülen yoğun tüketim oranlarına, yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte öğle saatlerinden itibaren ulaşılmaya başlandı.

Normal çalışma koşullarında yakıt olarak yılda 1 milyon 600 bin ton civarında kömür, 7 bin 200 ton fuel-oil ve 480 ton motorin kullanılan santralde, sıcak havaların ağustos ayında da devam etmesi durumunda elektrik üretiminin daha da artacağı tahmin ediliyor.

Özellikle yaz aylarında artan enerji ihtiyacına yönelik önlemlerin alındığını anlatan yetkililer, şunları kaydetti:

''Elektrik tüketim oranları genellikle akşam saatlerinde insanların evlerine dönmesi ve aydınlatma gibi kullanımlar nedeniyle üst seviyeye çıkıyor. Ancak, sıcak havalarda öğle saatlerinden itibaren tüketim yükseliyor. Klima kullanımının yaygınlaşması enerji tüketimini artırıyor. Isınma amaçlı kullanılan kömür, santralimizde enerjiye dönüşerek yaz aylarında insanların serinlemesini de sağlıyor. Arz-talep dengesini göz önünde tutarak üretimimizi programlıyoruz. Ağustos ayında da tüketim miktarının fazla olacağını tahmin ediyoruz.''

ETİKETLER: enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/cates-komur-yakti-vatandas-serinledi_88642.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!