Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çeliğin Gücü ve Estetiği Ankaville ile Ankara'da

Akşan A.Ş. tarafından Ankara’nın İncek bölgesinde başlayan Ankaville Projesi, çeliğin dayanıklılığı ve estetiği ile az katlı projesini birleştirerek, Ankaralılara güvenilir ve keyifli yaşam alanı sunuyor.

yapi.com.tr
1 Çeliğin Gücü ve Estetiği Ankaville ile Ankara'da

STRONG>Akşan A.Ş. yapı ve konut sektöründe kazandığı 40 yıllık tecrübeyi Ankara’da tamamladığı Ankaville Projesi’ne taşıyor. Çağdaş, çevreci ve güvenli yapılar üretmek için yola çıktıklarını ve bugüne kadar gerçekleştirdikleri her projede bu ilkeyi ön plana çıkardıklarını anlatan Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, “Şirket olarak az katlı yapılarda yaşamın daha insani, daha tatminkar ve daha güvenli olduğunu, çok katlı yaşamın zorunluluk ve ranttan doğan bir yaşam üslubu olduğunu düşünüyoruz. Firma olarak bu çok katlı projeleri senelerdir reddediyoruz. Biz genel olarak sektörde kabul görmüş görüşlere karşı yüzüyoruz. Projenin başlangıcında Ankaralılara, kentin merkezindeki iyi apartman dairesi fiyatına müstakil konut önerildi. Projenin başlaması krizin başladığı zamana denk geldi. Başlangıç satış fiyatları ile projenin bitirildiği tarihteki konut fiyatları arasında yaklaşık yüzde 65 oranında bir değer artışı yaşandı. Yani başlangıçta konut alan 18 ay içinde yüksek kar elde etti. Bölgenin cazibe merkezi olduğu düşünüldüğünde bu kazanım artacak” dedi.

Yaptırdıkları gayrimenkul potansiyel arama çalışmalarında Ankara’da ailelere hep apartman seçenekleri sunulduğunu gördüklerini de anlatan Şimşek, “Müstakil yaşam alanları sadece kooperatifler tarafından üretilebilmiş. Ankara’da gözlemlediğimiz bu boşluğa arz oluşturmak amacı ile az katlı imar durumu ihtiva eden İncek bölgesinde, son 5 senedir birçok başarılı projeyi hayata geçirdik. Bu projelerden sonuncusu 74 müstakil yapıdan oluşan Ankaville projesi. Projemizin mimarlığını üstlenen Nimet Aydın Beyefendi, bu bölgede ezber bozan bir proje hazırlayacağını söylemişti. Nitekim projenin sonuçları da böyle oldu. Krize rağmen bir buçuk sene gibi kısa bir sürede hayata geçirdiğimiz Ankaville teras çatılı, minimalist ve dingin bir proje olarak Ankara’nın yapı envanterine bir ilk olarak geçti.  Gerek hafif çelik yapı sistemi ile inşa edilmesi, gerek Ankara’nın sert karasal iklimine çözüm üretebilen yalıtım detayları ihtiva etmesi, gerekse teras çatılarında kar eritme sistemi kullanılması ve yalın mimari detayları Ankara’da yeni bir trendin doğmasını sağladı” diye konuştu.
 
Hafif çelik yapı sistemiyle 3 farklı tipte konut üretildi

Ankaville konsept proje aşamasında 4 farklı tipten oluşturuldu. Ancak gelen talepler nedeniyle tip sayısı uygulama aşamasında 3’e indirildi. Bunlar 318 m2  23 adet A tipi, 35 adet 367 m2 B tipi ve 16 adet  239 m2  D tipleri. Projede hafif çelik yapı sistemi kullanıldı. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, sistemin Ankara için faydalarını şöyle sıraladı:

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/celigin-gucu-ve-estetigi-ankaville-ile-ankarada_82387.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Genç, dinamik ve enerjik patronu ve ekibiyle Akşan yapının yakın gelecekte, Türkiye'de ve Dünya'da "star" olacağına inanıyorum. Başarılar bizimle olsun !! YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!