Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çelik İhracatında Avrupa'da İkinci Sıradayız

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkanı Namık Ekinci, sektörün ihracatta artış ivmesi yakaladığını, Almanya'nın ardından Avrupa'da ikinci sıraya, dünya sıralamasında ise Brezilya ve Ukrayna'yı geride bırakarak 8.'liğe yükseldiklerini açıkladı.

yapi.com.tr / AA
Çelik İhracatında Avrupa'da İkinci Sıradayız

Namık Ekinci, yaptığı değerlendirmede, birliğin temel amacının ülke ihracatını artırmak olduğunu belirterek, ''2011 yılında 15,3 milyar dolar ile Türkiye ihracatının yaklaşık yüzde 11,6'sını gerçekleştiren çelik sektörü, Türkiye'nin 2023 yılı 500 milyar dolarlık toplam ihracat hedefi içinde 55 milyar dolarlık pay almayı, hatta bu rakamın daha da üstüne çıkmayı gaye edinmiştir'' dedi.
     
Bu hedef doğrultusunda sektörün büyük bir yatırım atağına geçerek, üretimini 2012'nin ilk 8 aylık döneminde 2011'in aynı dönemine göre yüzde 9,2'lik artışla 24,1 milyon tona çıkardığını ifade eden Ekinci, ''Bu sayede Brezilya ile Ukrayna'yı geride bırakarak dünya çelik üreticileri arasında 8'inci, Avrupa'da ise Almanya'nın ardından 2'nci sırada yer almayı başardık'' değerlendirmesinde bulundu.
     
Sektörün yüksek donanımlı kalifiye teknik eleman gereksinimini karşılayabilmek için eğitime büyük önem verdiklerini ve bu alanda yatırım atağına kalktıklarını belirten Ekinci, şunları kaydetti:
     
''Geçen yıl İskenderun-Sarıseki'de temelini attığımız ilk meslek lisesinin inşaatı devam ediyor. Ardından bu yıl da hayırsever Çolakoğlu Şirketler Grubu ile ortaklaşa yaptıracağımız ikinci Endüstri Meslek Lisesinin temelini atıyoruz. Bu projemizin ardından Birliğimizce, Çanakkale Biga'da da Endüstri Meslek Lisesi'nin temeli birkaç ay içinde atılacak.''
     
Çelik sektörüne kalifiye eleman kazandırmak amacıyla daha önce İskenderun'da bir okul yapan ÇİB, ikinci okulunu Gebze Muallimköy'de açacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/celik-ihracatinda-avrupada-ikinci-siradayiz_102437.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!