Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çengelköy’e Mermi Şeklinde Çeşme!

İstanbul Çengelköy’ün tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’nin de içinde bulunduğu bölgede 116 binanın çehresi yenilenecek. Tüm masrafların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı proje kapsamında bir de Çengelköy girişine mermi şeklinde 15 Temmuz Çeşmesi inşa edilecek.

yapi.com.tr
Çengelköy’e Mermi Şeklinde Çeşme!

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çengelköy’de Vahdettin Köşkü ve yakın çevresi ile Çengelköy içinde 166 binanın çehresi yeniliyor. Ayrıca proje kapsamında Çengelköy girişine, mermerden mermi çekirdeği şeklinde 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi yapılacak. Proje kapsamında Çengelköy’de bina cephelerindeki sıva ve boya yenilenip, estetik görünümün yanında, yağmur suyu olukları, klima dış üniteleri, çatı ve balkonlarda bulunan antenler ile uydu çanaklarına, reklâm ve tanıtım levhalarından, doğrama ve balkonlardaki yanlış mimari uygulamalara kadar her türlü sorun çözüme kavuşturulacağı belirtiliyor. Projenin maliyetinin tamamı İBB tarafından karşılanacak.

Çınaraltı kalacak

Çengelköy’de yapılacak projeye ilişkin, sosyal medya hesabından paylaştığı ve 1970’lerden beri hizmet veren Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’ndeki mevcut masa ve sandalyeler ile 800 yıllık tarihi çınarın yer almadığı bir proje görselini paylaşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çengelköy esnafıyla sahur yaparken, “Proje görselinde masa ve sandalyeleri koymayı unutmuşuz. Tarihi Çınaraltı olduğu gibi kalıyor. 15 Temmuz’un kahramanı esnafların hiçbirinin dükkan ve tezgahına dokunmayacağız” dedi. Türkmen, bayramdan sonra önce elektrik hatlarını yenileyeceklerini, sonra da cephe ve zemin tasarımına başlayacaklarını belirtip, “Biraz toz toprak sizi bekliyor. Güzel bir tarihi Çengelköy ortaya çıkacak. Proje 20 ay sürecek” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Nakkaştepe’ye 15 Temmuz Şehitleri Anıtı yaptığını hatırlatan Türkmen, Çengelköy girişine 15 Temmuz Şehitler Çeşmesi yapacaklarını söyledi. Türkmen, bu çeşmenin etrafına dikilmek üzere de Bulgaristan’dan 15 bin adet gül getirdiklerini belirtti. 30 ton ağırlığında, 4.5 metre yüksekliğinde tek parça mermerden ve “Mermi çekirdeği” şeklinde tasarlanan çeşmenin çanağı hilal olacak. Çeşmenin iki yüzünde de hadis yazacak.

Türkmen, daha önce Güneş Sigorta’ya ait olan ve şu anda İSPARK’ın otopark olarak kullandığı alana da Çengelköy’e uygun sosyal tesis yapılacağını söyleyip, “Yakında ihalesi yapılacak. Üste, içinde sanat galerisi, kurslar, hediyelik eşyaların satılacağı dükkan ve kafelerin olacağı bir tesis, yerin altına da otopark olacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cengelkoye-mermi-seklinde-cesme_159851.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!