Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çengelköy'deki Yıkıma Yargıdan Durdurma Kararı!

Vahdettin Köşkü'nün bitişiğindeki 13 hanenin yıkımını öngören encümen kararının iptali için açılan davalarda 4 haneye yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

yapi.com.tr
Çengelköy'deki Yıkıma Yargıdan Durdurma Kararı!

Birgün Gazetesi'nden Olgu Kundakçı'nın haberine göre, İstanbul Çengelköy'de Başbakan'ın çalışma ofisi olacağı belirtilen Vahdettin Köşkü'nün komşusunda bulunan Kuleli Mahallesi'nde 13 hanenin yıkımını öngören encümen kararı ile 17 Temmuz'a kadar evlerin tahliyesini  isteyen tebligatın iptal edilmesi için mahalle sakinlerinin bireysel olarak açtığı davalarda 4 haneye yürütmeyi durdurma çıktı. Alınan yürütmeyi durdurma kararlarında davalı idareye 30 gün süre verilerek dava konusu işlemin dayanağını oluşturan bilgi ve belgeler istendi, yeni bir karar alınıncaya kadar yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne karar verildi.  Encümen kararının iptali için dava açan diğer haneler için de alınan yürütmeyi durdurma kararları emsal niteliğinde.

6. İdare Mahkemesi'ne açtığı davada durdurma kararı alan semt sakinlerinden Muhammet Sarıhasan, “Kesin bir karar alana kadar, buradaki tüm haneler için alınan yıkım kararları iptal edilene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Ne olursa olsun evimizi yıktırmayacağız” dedi.

Açtığı davada karar bekleyen İsmail Sever ise “Alınan yürütmeyi durdurma kararlarını emsal olarak kabul ediyoruz. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne encümen kararının geri alınması için yaptığımız itirazlar kabul edilmedi. Bize ya bu encümen kararı uygulanacak ya da mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı çıkacak, dendi. Biz de ayrı ayrı mahkemelerde dava açtık. Encümen kararları kanunsuz, kanun bizden yana.  Diğer haneler için de yürütmeyi durdurma kararı çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Hasanpaşa Setti Yukarı Sokak’ta Boğaz manzaralı 7 bin 300 metrekarelik arazideki 13 haneye İBB encümeni tarafından çıkan yıkım kararını BirGün daha önce ‘Savulun, semte Başbakan geliyor’ başlığıyla duyurmuştu.  Arazinin 1/1000 ölçekli Boğaziçi Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi Uygulama İmar Planı’nda yeşil alanda ve yolda kalması yıkıma gerekçe gösterildi. Belediye yetkilileri mahalle sakinlerine, evlerinin Başbakanlık ofisi olacak Vahdettin Köşkü’nün çevre düzenlemesi amacıyla ‘güvenlik’ için yıkılacağını söylemişti. Mahalle sakinleri, tapulu araziye belediye encümeni tarafından çıkarılan yıkım kararının kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya başvurdu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cengelkoydeki-yikima-yargidan-durdurma-karari_122715.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!