Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ÇEPAŞ, Payas Fabrikası ile Asya'da Büyüyecek

Demir-çelik sektörünün öncü firmalarından ÇEPAŞ A.Ş, yeni fabrikasını sektörün yeni gözde mekanı Hatay’ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde açıyor.

yapi.com.tr
ÇEPAŞ, Payas Fabrikası ile Asya'da Büyüyecek

ÇEPAŞ AŞ Başkan Yardımcısı Ercan Kahraman, 6 milyon dolarlık harcama ile 6 ay gibi kısa sürede yapımı tamamlanan Çepaş Payas Çelik Servis Merkezi’nin yıl sonuna kadar üretime başlamasının planlandığını kaydetti. Hatay'ın sürekli yatırım alan ve gelişen bir bölge olduğunu, Türkiye’deki ciddi firmaların bölgeye önemli yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Kahraman, şunları söyledi:
 
“Hatay, konum olarak da çok uygun. Bu merkez sayesinde Akdeniz ve doğu bölgelerimize hareket getirmenin yanı sıra Asya ülkeleriyle olan ihracatımızı artırma düşüncemiz var. 5 bin metrekare alan üzerine kurulan ve bunun 4 bin metrekaresi kapalı alan olarak faaliyet gösterecek tesiste otomotiv yan sanayi olmak üzere makine, yapı sektörü, asansör, ısıtma ve soğutma sistemleri, panel radyatör, mobilya ve beyaz eşya, çelik kapı, inşaat, tarım makineleri, park alanları, gemi sanayi, damper kasa imalatı vs. sanayilerinde ihtiyaç duyulan her cins ve ebatta, istenilen kalitede üretiminin yanı sıra, rulo açma, doğrultma, boy kesme ve sıcak dilme paketleme işlemleri yapılacak. Bu tesis ile bölgenin önemli aktörlerinden olacağız.”

ErcanErcan KahramanDaha hızlı hareket edeceğiz

Ercan Kahraman, Payas tesisinin hem kendilerine hem de bölge fabrikalarının ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirterek, şunları söyledi:

“Payas tesisimiz, Ankara’daki fabrikamızın ara mamul ve hammadde ihtiyacının yüzde 50’sini karşılayacak. Aynı zamanda bölge firmalarına da hizmet verecek. Yaptığımız iş gereği farklı bölgelerden hammadde tedarik edip farklı bölgelerde bu ürünlerin kesimini gerçekleştiriyoruz. Bu durum bize lojistik açıdan büyük zorluklar yaşatıyor ve işlerimizi yavaşlatıyor. Bu merkez sayesinde hammadde ihtiyacımızın yarısını karşılayabileceğimiz gibi, lojistik açıdan da daha kısa sürede daha hızlı hareket edebileceğiz”.

Bölge halkına istihdam sağlayacağız

Yaptıkları bu yatırımla bölge halkına istihdam sağlayacaklarını ifade eden Kahraman, “Tesisimizde ilk etapta 60 kişi istihdam etmeyi planlıyoruz. ÇEPAŞ olarak, geçmişten günümüze gerçekleştirdiğimiz yatırım, üretim ve projelerle ülkemizin istihdamına önemli katkıda bulunduk. Doğru stratejiler belirleyip sağlam adımlar atarak bu istikrarımızı devam ettireceğiz” dedi.

15 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz

ÇEPAŞ’ın pazarlama faaliyetlerini yurtiçi ve dışında artırarak devam ettiğine dikkati çeken Kahraman, “Yılda yaklaşık 15 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında İspanya, Rusya, Libya, Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan, Irak gibi ülkeler var. İskenderun’a kurduğumuz tesis Asya’da yeni pazarlar bulmamızı sağlayacak” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cepas-payas-fabrikasi-ile-asyada-buyuyecek_102975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!