Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cevizlibağ Metrobüs İstasyonuna Düzenleme

Mevcut üst geçitlere ek, istasyona doğru 40 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde platform yapılacak.

yapi.com.tr/AA
Cevizlibağ Metrobüs İstasyonuna Düzenleme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu'nda mevcut üst geçitlere ek, 40 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde platform yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu yaya erişimlerini daha konforlu ve güvenli sağlamak, yoğunluğu azaltmak için hazırlanan projenin uygulama çalışmalarına yarın saat 00.00'da başlanacak.

Çalışmanın projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, uygulamalar Fen İşleri Dairesi Başkanlığı/Altyapı Hizmetleri Müdürlüğünce gerçekleştirilecek.

Aktarma merkezi olarak kullanılan ve günlük ortalama 35 bin kişi tarafından kullanılan istasyonda, üstgeçit merdivenleri ile turnikelerde yaşanan yoğunluğu rahatlatmak amacıyla mevcut üst geçitlere ek, istasyona doğru 40 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde platform yapılacak.

Yeni yapılacak platform üzerine, turnikeler taşınacak, engelli ve yaşlılar için asansör yapılacak, 1.90 metre genişliğindeki yaya merdiveni 3 metre olacak şekilde genişletilecek. 30 gün sürecek çalışmalar sırasında istasyonun Merter tarafı hizmete açık olacak ve kullanılabilecek ancak çalışma sırasında yaşanabilecek yoğunluğun önlenmesi için, yolcuların Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu yerine Topkapı İstasyonunu kullanmaları, Cevizlibağ Metro İstasyonu'ndan gelecek yolcuların Topkapı veya Zeytinburnu istasyonlarından aktarma yapmaları öneriliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevizlibag-metrobus-istasyonuna-duzenleme_110772.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!