Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Köşk’ten 12 Milyonluk İmza!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı’nın Göztepe-Poligon ve Üçkuyular İstasyonları’nı kapsayan keşif artış talebinin imzalanmasının ardından rakam belli oldu. Belediye, yüklenici firmaya ek olarak 12 milyon TL verecek.

yapi.com.tr
'Köşk’ten 12 Milyonluk İmza!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun en çok eleştiri aldığı konuların başında gelen metro çalışmaları tüm hızıyla devam ederken yüklenici firmanın ‘ek bütçe’ talebine Bakanlar Kurulu kararının ardından onay verilmişti.

Kararın geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün imzasından sonra Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte imzanın bedeli belli oldu. Ege'de Son Söz'ün haberine göre, üç istasyonun inşaatlarını yürüten Borege-Sigma Konsorsiyumu’na belediye 12 milyon TL ek para aktaracak.

Kamu İhale Kanunu gereği mevcut ihalenin ‘yüzde 20’ fazlası olan keşif artışı için gereken 12 milyon TL’yi verebilen belediye yüzde 40’a kadar kısım için Bakanlar Kurulu’na başvuruyor. İçişleri Bakanlığı’nın oluru ile Bakanlar Kurulu’na giden sonra da Cumhurbaşkanının ‘olur’ verdiği talep uzun çabanın ardından olumlu yanıtlanmıştı. Belediye toplam 24 milyon TL ek paranın 12 milyonunu da Cumhurbaşkanı kararı ile aktarmış olacak. Konsorsiyum, ihaleyi 43 milyon TL’ye almıştı.

Şirket süre takip edecek

Halen daha yer altında çalışmaları tamamlanmayan üç istasyon için verilen sürenin bitimine az bir süre kala gelen onay belediyeyi rahatlatırken yüklenici firma ek süre talebinde henüz resmi olarak bulunmadı. 2014’ün Mart Ayı’na kadar sarkması beklenen çalışmalar için şirket program çıkarmaya hazırlanıyor. Hangi işi, hangi ayda, ne kadar sürede yapacağını belediyeye yazılı olarak verecek olan yüklenici firma yetkililer ile masaya oturacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri seçime kadar tüm istasyonları bitirip hizmete açmaya hazırlanırken şirketin programı ve kesin bitiş tarihini önümüzdeki günlerde sunması bekleniyor. Şirketin belirlediği sürenin ardından metronun bitiş tarihi de netleşmiş olacak.

Çalışmalar sürüyor

Çalışmaların devam ettiğini ifade eden belediye yetkilileri, onayın ardından iş bitimine göre hak edişlerin şirkete verildiğini ifade etti. Yetkililer, “Yüklenici işi yaptıkça parasını alacak. Maddi olarak bir sorun yok. Sadece para aktarımı için gereken üst mercilerden gelecek onay bekleniyordu. O de gelince sorun kalmadı” açıklamasını yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koskten-12-milyonluk-imza_110951.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!