Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metro Geliyor, Fiyatlar Uçuyor!

İstanbul’un yeni metro hatlarıyla birlikte, birçok ilçede konut fiyatları değerlenecek. İnşaat aşamasındaki hatların çevresinde şimdiden yüzde 5 ile 25 arasında artış var.

yapi.com.tr
Metro Geliyor, Fiyatlar Uçuyor!

Yeni açılacak hatlarda inşaat başlar başlamaz fiyatlar hareketleniyor. Metro seferleri başlayınca da en yüksek artış görülüyor. Metronun geçtiği semtler markalı konutların da tercihi oluyor. İstanbul’daki metro hatları üzerindeki semtlerde hem mevcut hem de yeni inşa edilen markalı konutlar, metroya yakın olmalarını pazarlama avantajına çeviriyor. Bunun örneğini geçtiğimiz yıl açılan Kadıköy-Kartal metrosu ve dün resmi açılışı yapılan Başakşehir-Otogar metrosunda gördük.

Şu anda İstanbul’da inşaatı devam eden ve ihale aşamasına gelen metro hatları, yeni bir ‘prim hattı’ oluşturacak. İstanbul’da 2015 yılına kadar açılması planlanan hatlar arasında Şişhane-Haliç-Yenikapı, Aksaray-Yenikapı, Levent-Hisarüstü, Üsküdar-Çekmeköy ile Kartal’dan Kaynarca’ya uzanacak hat bulunuyor. 2015 sonrasında inşaatı başlayacak Bakırköy-Beylikdüzü, Bakırköy-Bağcılar, Mecidiyeköy-Mahmutbey, Kabataş-Mahmutbey gibi hatlar da gayrimenkul fiyatlarında hareketlilik başlatacak.

Kadıköy- Kartal primi

Geçtiğimiz yıl açılan Kartal-Kadıköy metrosunun, seferleri başladığında bölgedeki konut fiyatları da hızla artışa geçmişti. Vatan Gazetesi’nin haberine göre Kadıköy, Kozyatağı, Göztepe ve Kartal’daki dairelerin fiyatlarında metronun açılmasıyla birlikte 30 ile 100 bin liraya kadar varan artışlar yaşanmıştı. Konut fiyatlarındaki bu artış kiralara da yansımış, kiralara 200 ile 400 lira arasında zam yapılmıştı. Özellikle Kartal’da markalı projelerin sayısı da oldukça artmaya başladı. Anadolu yakasının ikinci metro hattı, Üsküdar-Sancaktepe de şimdiden geçeceği semtlerdeki fiyatları yukarı çekmeye başladı

İnşaat devam ediyor

İnşaatı devam eden metro hattı, Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe’de konut fiyatlarını ortalama yüzde 25 yukarı çekti. Metro hattı üzerinde satılık daire fiyatlarında en yüksek artış Üsküdar’da gerçekleşti. Üsküdar’da 275 bin lira olan ortalama satılık daire fiyatı, 420 bin liraya çıktı. Çekmeköy’de 175 bin lira olan dairelerin fiyatları 270 bin liraya çıktı.

Başakşehir’e iki yeni hat planlanıyor

Seferleri Haziran ayında başlayan ve dün Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan Otogar’dan Başakşehir’e uzanan yeni metro hattı da prim yaptırdı. Metroya sıfır dairelerde 100 bin liraya kadar artış oldu. Semtteki diğer konutlarda yüzde 20’ye veren değerlenme görüldü.Başakşehir için planlanan yeni hatlar da bulunuyor. 2018 yılında Başakşehir’i Kayabaşı’na ulaştıracak metro hattı planlanırken, aynı yıl Başakşehir-Kayabaşı-Olimpiyatköy metrosu devreye girecek. Bölgede özellikle TOKİ’nin girişimiyle yeni şehirler oluşturulurken, son dönemde markalı konut üreticilerinin de yatırımları artmaya başlamıştı. İstanbul’da inşa edilecek yeni şehirlerin ‘merkezi’ olacak Kayabaşı, yeni metro hatlarıyla da gelişimin odağı olacak.

Kentsel dönüşümü hızlandıracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılı sonunda inşaatına başlayıp, 2017 yılında hizmete almayı planladığı Bakırköy-Beylikdüzü metro hattı, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Avcılar, Esenyurt gibi ilçelerde hareketlilik yaratacak. Metrobüs güzergahı üzerinde olması nedeniyle en az yüzde 20 değerlenen konutların metronun açılmasıyla değerinin artması bekleniyor. Ancak, yapılaşmanın yoğun olduğu bu ilçelerde, binaların büyük çoğunluğu 20 yaşın üzerinde. Bu değer artışıyla birlikte, bölgenin kentsel dönüşüm gerçekleştirmek isteyen müteahhitlerin radarına girmesi bekleniyor.

Bakırköy ve Bağcılar değerlenecek

Bakırköy ve Bağcılar, yeni metro hatlarının aktarma noktaları olarak dikkati çekiyor. Bakırköy’den Beylikdüzü’ne uzanacak hattın yanı sıra, Bakırköy İDO’dan Bağcılar’a (Kirazlı) uzanacak bir hat ile Yenikapı’dan gelecek bir hat daha bulunuyor. Tüm yeni hatların devreye girmesiyle birlikte, bu ilçelerin konut fiyatlarının tavan yapması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metro-geliyor-fiyatlar-ucuyor-_110386.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!