Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan O İddialara Yanıt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre izinlerinin verildiği internet sunucusunda yaşanan sorun neticesinde sistemdeki tüm kritik bilgilerin silindiği ile ilgili iddialara yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'sunucuda herhangi bir veri kaybı ya da verilerin çalınmasının söz konusu olmadığı' bildirildi.

yapi.com.tr
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan O İddialara Yanıt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı açıklamasında şunları söyledi: "Bazı basın yayın organlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre izinlerinin verildiği internet sunucusunda yaşanan soruna dair gerçek dışı haber ve değerlendirmeler yer almaktadır. Söz konusu iddialar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Ülkemizde çevreye kirletici etkisi bulunan faaliyet ve tesislerin ilgili yönetmelikler kapsamında almak zorunda oldukları izinler ve atık yönetimi konularındaki lisanslar yerine 01.04.2010 tarihinden itibaren bütüncül yaklaşım stratejisi çerçevesinde tek bir çevre izni uygulaması hayata geçirilmiş olup, söz konusu tarihten günümüze kadarki süreç içerisinde “çevre izin ve lisans uygulaması” başarı ile devam etmiştir.

27.10.2014 tarihinde Bakanlığımız sunucularında meydana gelen bir elektronik kart sorunu e-izin uygulamasının da bulunduğu çevre uygulamalarında kesintiye neden olmuştur. Ancak, bazı basın yayın organlarında yer aldığı gibi herhangi bir veri kaybı veya verilerin çalınması durumu söz konusu değildir. İlgili iddialar da gerçek dışıdır. 

Söz konusu sorun, ilgili Genel Müdürlük tarafından giderilmesini müteakip e-izin sistemi en kısa zamanda devreye alınacaktır.

Ayrıca, e-izin sistemin devrede olmadığı süreler dikkate alınarak işletmelerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli ek süreler verilecektir."

ÇED’de "Kritik Bilgiler Silindi" İddiası

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-ve-sehircilik-bakanligindan-o-iddialara-yanit-_126068.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!