Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevresiyle, Yaşayanlarıyla, Mahalleleriyle İstanbul Karasurları

İstanbul Karasurları kentsel tasarım atölye çalışmasının sonuçlarını içeren 'Çevresiyle, yaşayanlarıyla, mahalleleriyle… Surları Düşünmek' sergisi, Fransız Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı öncülüğünde, İstanbul Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü desteğiyle gerçekleşiyor.

yapi.com.tr
Çevresiyle, Yaşayanlarıyla, Mahalleleriyle İstanbul Karasurları

İstanbul Karasurları kentsel tasarım atölye çalışmasının sonuçlarını içeren 'Çevresiyle, yaşayanlarıyla, mahalleleriyle…  Surları Düşünmek' sergisi, Fransız Kültür Merkezi'nde açıldı. Sergi, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı öncülüğünde, İstanbul Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü desteğiyle gerçekleşiyor.

Atölye çalışması, Erasmus antlaşması bağlamında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri, Strasbourg Devlet Yüksek Mimarlık Okulu ve 9 Eylül Üniversitesi öğretim üyeleri ile lisansüstü öğrencilerinin katılımı ile yapılmıştı. Çalışma, Karasurlarını yalnızca korunması gereken bir anıt olarak değil, yaşam çevresi, ulaşım imkânları, kamusal mekânları ile bir bütün olarak incelemeyi hedefliyordu.

Atölye çalışması, 'biri sürat ve makro ekonomiyi, diğeri ise dinginlik ve mikro ekonomiyi temsil eden iki farklı dünya arasında' kalan surlar bölgesini İstanbulluların yeniden benimseyebilmesi için iki farklı senaryo ortaya koyuyor. Bunlardan ilki, bölgenin 'su' temalı büyük bir park haline getirilmesi. Öğrencilerin çalışmalarının da üzerine odaklandığı ikinci senaryo ise 'her sur kapısına özel bir proje'

Bu proje önerilerinden oluşan sergi, 30 Nisan'a kadar görülebilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevresiyle-yasayanlariyla-mahalleleriyle-istanbul-karasurlari_68072.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!