Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevreye Duyarlı Üretimle Sürdürülebilir Yaşam

Türkiye’nin Penceresi Egepen Deceuninck, yüksek teknoloji ve çevreye duyarlı üretimiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü destekliyor. Kurşun içermeyen ürünleri ve düşük enerjili tüketim stratejisine dayalı üretim tesisleri ile gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor.

yapi.com.tr
Çevreye Duyarlı Üretimle Sürdürülebilir Yaşam

Son yıllarda yaşanan ciddi çevre problemleri, doğal kaynakların dikkatli bir şekilde kullanımı, üretimi ve tüketimini önemli hale getiriyor. Egepen Deceuninck’in üstün teknolojik performansla ürettiği PVC pencere ve kapı sistemleri, çevre dostu ürünleriyle hem doğaya hem insana sağlıklı ortamlar sunuyor.


Tek başına kullanılabilen bir hammadde olmayan PVC’nin üretiminde bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Ürünlerinin hiçbirinde kurşun ve benzeri ağır metaller kullanmayan Egepen Deceuninck, yapılan Ar-Ge çalışmaları doğrultusunda 2004 yılından itibaren yüzde 100 geri dönüşümlü TPE conta kullanımı ile çevreye duyarlı bir üretim süreci yürütüyor. Yenilikçi ve öncü yapısıyla gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmayı hedefleyen Egepen Deceuninck, çevre dostu kalsiyum- çinko stabilizan ile profil üretimi geçekleştiriyor. PVC pencere ve kapı profilleri için EPD (Environmental Product Declaration – Çevresel Ürün Beyanı) belgesine sahip olan Egepen Deceuninck, bu belgeyle birlikte ISO 14040 standardı çerçevesinde belirtilmiş parametreleri uyguluyor.


“Düşük enerji tüketim stratejisiyle verimli bir işletme hedefliyoruz”
Egepen Deceuninck Pazarlama ve Satış Grup Müdürü Tamer Özen “Egepen Deceuninck olarak İzmir Menemen’de dev yatırımla inşa ettiğimiz fabrikamızda, PV solar panel ve trigenerasyon sistemleri ile düşük enerji tüketim stratejisine dayalı yatırımlar ile verimli bir işletme olmayı hedefliyoruz. Fabrikamızda, çatıya biriken yağmur sularının proses suyu rezervlerinde tekrar kazanımını sağlıyoruz ve çevre yeşillendirmesinde kullanarak yeniden kazanım elde ediyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cevreye-duyarli-uretimle-surdurulebilir-yasam_166128.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!