Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cezaevi Kent Müzesi Oluyor!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, üç yıl önce kapatılan cezaevi binasının kent müzesi olması için hazırlıklar tamamlandı.

yapi.com.tr
Cezaevi Kent Müzesi Oluyor!

Taraf Gazetesi'nden Sümeyra Tansel'in haberine göre, eski cezaevini müzeye dönüştürecek inşaata dün itibariyle başlandı. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan bir çağrı yaparak, kentlilerden müzeye eşya ve belge bağışı yapmalarını istedi. Proje Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Polvan’ın danışmanlığında yürütülüyor.

Belediyeye devredilen yapının onarım ve müze projesini, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı da destekliyor. 1950 yılında inşa edilen binadaki onarımların dokuz ay sürmesi planlanıyor. Ardından, hazırlanan müze tasarım projesi uygulanmaya başlayacak.

60 yıllık cezaevi

1950’li yıllarda inşa edilen cezaevi 2010 yılında kapatıldı. Bina 2012 yılında ise Kadirli Belediyesi mülkiyetine geçti. Kadirli Cezaevi ÇEKÜL Vakfı’nın ve Tarihi Kentler Birliği’nin “Her Kente Bir Kent Müzesi” kampanyası kapsamında müzeye dönüştürülecek. Kampanyayla pek çok yerde geçmişiyle, doğasıyla, sosyal ve ekonomik gelişimiyle kentin öyküsünü anlatan müzeler kuruluyor. Bu müzeler aynı zamanda eğitici ve dinamik bir kültür merkezi olma görevini de üstleniyor. Kent müzesi yapmayı planlayan kentlerin çalışmaları ÇEKÜL Çarşamba Kent Toplantıları’nda gönüllü uzmanlar tarafından inceleniyor. Proje Danışmanı Sinan Polvan müze tasarımını şöyle anlattı: “Çağdaş anlamda kent müzesi oluşturabilmek için aynı zamanda cezaevi yapısının kendi özelliğini de gözardı etmeden yer yer cezaevine göndermeler de yapan bir proje tasarladık. “ Kadirli Belediyesi kent müzesinde eser bağışlanması için “Geçmişimizi Geleceğimize taşıyalım”, “Müzede Senin de Bir Eserin Olsun” sloganlarıyla bir kampanya başlattı. Belediye eser bağış kampanyasına halkın ilgisinin oldukça yoğun olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cezaevi-kent-muzesi-oluyor_117932.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!