Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Çılgın Proje"nin İlk Yatırımı

Başbakan Erdoğan'ın çılgın projesi Kanal İstanbul'da ilk yatırım start aldı. Uzay Enerji, bölgeye yapılacak 500 bin konut ve 3'ncü Havalimanı'nın elektrik ihtiyacı için 1 milyar dolar yatırımla doğalgaz santrali kuracak.

yapi.com.tr
"Çılgın Proje"nin İlk Yatırımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'çılgın projeler' başlamadan milyarlık yatırım çekti. 'Kanal İstanbul' ve çevresine yapılacak olan 500 bin konutluk yeni şehrin elektrik ihtiyacı için Türk ve Körfez bölgesi yatırımcıları bir araya geldi. Yatırımcılar doğalgaz elektrik santrali için harekete geçti. Projenin mimarlarından Özgül Group Başkanı Dr. Ömer Faruk Özgül, bu amaçla kurulan şirketin 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını ve yıllık bin 200 megavat elektrik üreteceğini belirtti.

Körfez fonları geliyor

Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı gibi projelerin enerji gereksinimlerinin karşılanması için şimdiden harekete geçilmesi gerektiğini belirten Özgül, bu amaçla doğalgaz santraline başladıklarını söyledi. Santral için Uzay Enerji şirketinin kurulduğunu vurgulayan Özgül, projenin 2014'te yatırım aşamasına geçeceğini ve 2 yıl içinde de biteceğini söyledi. Körfez fonlarının da projeyle ilgilendiğini belirten Dr. Ömer Faruk Özgül, "Kuracağımız santral çok büyük olacak. Akpınar ve Kemerburgaz civarında bir lokasyon belirledik. 3'üncü Havalimanı'na yakın bir yer. Kanal İstanbul ve havalimanı gibi çılgın projeler ile çevredeki konutların elektriği buradan sağlanacak" dedi.

Ömer Faruk Özgül, enerjide çantacılığı bitirecek yeni bir tasarı hazırlandığını, kendisinin de bu çalışmalara destek verdiğini anlattı. "Bu tasarıyla çantacılık bitecek" diyen Özgül "Buna göre enerjide yapılmayan projelerin iadesi söz konusu olacak. Bizde bugüne kadar imtiyazlar devrediliyordu ama artık bu bitiyor. Sektörde çantacılık yapmak isteyen çoktu. Artık bunlar tespit ediliyor" diye konuştu.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/cilgin-projenin-ilk-yatirimi_105667.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!