Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Çin, Alüminyum Sektörünün Dengelerini Değiştiriyor"

22. Dünya Alüminyum Konferansı’na katılan Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, Çinli yassı alüminyum üreticilerinin Avrupa ve Türkiye pazarları üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

yapi.com.tr
"Çin, Alüminyum Sektörünün Dengelerini Değiştiriyor"

22. Dünya Alüminyum Konferansı’nda (World Aluminium Conference)konuşan Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, Avrupalı bir yassı alüminyum üreticisinin bakış açısıyla Çin’deki yassı alüminyum üretiminin sektöre etkilerini değerlendirdi. Alüminyum sektöründeki son gelişmelerin tartışıldığı, küresel öneme sahip konferansa katılan Göksal Güngör, Global Alüminyum Folyo Üreticileri İnsiyatifi’nin (Global Aluminium Foil Roller Initiative - GLAFRI) Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor.

Alüminyum sektöründe faaliyet gösteren dünyanın önde gelen şirketlerinin katılımı ile gerçekleşen konferans, Avrupa, ABD, Afrika, İskandinavya, Hindistan, Avustralya, Asya ve Orta Doğu’dan yaklaşık 200 delegeyi bir araya getirdi.

AssanAssan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör

Köksal Güngör, Dünya Alüminyum Konferansı’nda katıldığı oturumda, Çinli yassı alüminyum üreticilerinin Avrupa ve Türkiye pazarları üzerindeki etkilerini ele aldığı konuşmasında, “Alüminyumun üstün özellikleri sayesinde sağlıklı bir talep artışı olmasına rağmen, son yıllarda düşük fiyatlar ve arz tarafında yaşanan çarpıklıklar sektörü etkilemektedir. Bunun arkasında çeşitli sebepler var ama en önemlilerinden biri Çin’deki alüminyum sektörüne devlet tarafından verilen destekler ve bunun sonucunda gerçekleşen aşırı kapasite artışlarıdır’ dedi. Güngör, şu değerlendirmelerde bulundu: ”Ekonomik gerçeklere bakılmadan yapılan bu kapasite artışları Çinli üreticileri yine devlet destekleri ile mallarını ihraç pazarlarında dampingli fiyatlarla satmaya itmektedir. Buna karşı diğer ülkelerin tek yapabilecekleri dış ticaret savunma araçlarını devreye sokmaktır. Dünya genelindeki antidamping önlemlerinin yüzde 80’i Çin’e karşı alındı.“

 

 

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/cin-aluminyum-sektorunun-dengelerini-degistiriyor_158786.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!