Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Çin'in Kentsel Nüfusu 2030'da Yüzde 70'e Yükselecek

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Çin'in kentsel nüfusunun 2030'a kadar nüfusun yüzde 70'i olmasının beklendiğini ve ülkenin doğru şekilde ele alması gerektiğini söyledi. Asya Boao Forumunda konuşan Zoellick, bu durumun başta çevre sorunları olmak üzere bazı zorluklara neden olabileceğini kaydetti.

yapi.com.tr / AA
Çin'in Kentsel Nüfusu 2030'da Yüzde 70'e Yükselecek

Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Çin'in kentsel nüfusunun 2030'a kadar nüfusun yüzde 70'i olmasının beklendiğini ve ülkenin doğru şekilde ele alması gerektiğini söyledi. Asya Boao Forumunda konuşan Zoellick, bu durumun başta çevre sorunları olmak üzere bazı zorluklara neden olabileceğini kaydetti. ''Bu durum doğru şekilde ele alınırsa kentleşme gelecekte büyümenin temelini atabilir'' diyen Zoellick, kentleşme sonucu oluşacak şehir ve sanayi kümelenmelerinden ortak bir platform olarak yararlanmanın mümkün olacağını ifade etti.
    
Çin Uluslararası Ekonomik Değişim Merkezi Başkan Yardımcısı Cıng Şinli de kentleşmeye eklenen her yüzdelik ek puanın kırsal kesimden 10 milyon kişinin kentleştiğini gösterdiğini belirtti. Cıng, Çin'in kentsel nüfusunun ilk kez yüzde 50'yi aşarak, kırsal nüfusu geçtiğini hatırlattı ve gelişmiş ekonomilerdeki kentsel nüfusun ortalamasının yüzde 70 olduğunu sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cinin-kentsel-nufusu-2030da-yuzde-70e-yukselecek_91414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!