Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çukurambar AK Partililerin Gözde Semti Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Lojmanlarda oturmayın!' talimatının ardından, ev arayan yeni milletvekilleri, kent merkezinde, hızla gecekondudan dönüşen Çukurambar'ı keşfetti. Semte önce milletvekilleri yerleşti, onları üst düzey bürokratlar ve emekliler takip etti. Böylece gecekondu semti Çukurambar, Ankara'nın gözde yerleşim yeri oldu.

Zaman PAZAR
1 Çukurambar AK Partililerin Gözde Semti Oldu

br />
Ne buğday kaldı ne de kurbağa sesleri

Çukurambar ve hemen yanı başındaki Kızılırmak Mahallesi, 1960'larda buğday tarlaları ile dolu tarımsal bir alanken, göç hareketlerinden nasibini aldı. Kızılırmak, daha çok Yozgat ve Kırşehir'den gelenlerin oturduğu bir gecekondu mahallesi oldu. Çamur deryası içindeki Çukurambar ise çok sonraki yıllarda gecekondulaşacaktı. Arjantin İlkokulu'nun hemen yanı başındaki Merkez Camii'nin bulunduğu meydan ise mahallenin buluşma noktasıydı.

1990'ların sonunda gecekondular yıkılmaya başlar, yerine geniş daireli yüksek binalar yükselir. Mahalle Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, artık çok az gecekondunun kaldığını, mahallenin eski sakinlerinin büyük bir bölümünün ise Sincan, Etimesgut gibi semtlere taşındığını anlatıyor. Gecekondularının üzerinde bulunduğu arsa karşılığında daire sahibi olan mahallenin eski sakinleri, artık yeni Çukurambar'da yaşayamayacaklarına kanaat getirdikleri için kendilerini daha ait hissettikleri uzaktaki mahallelere kaçar. Muhtar, 8 yıl önce dairesini satan eski bir sakinin Sincan'a gidip beş katlı bir apartman aldığını aktarıyor.

Sakinlerin yüzde 10'u üniversite öğrencisi

2000 yılı nüfus sayımına göre 5 bin 200 kişinin yaşadığı mahalle sakinlerinin sayısı 40 bine yaklaştı. AK Partili milletvekillerinin de yaşadığı mahallenin yüzde 10'u üniversite öğrencisi. Mahalle, ODTÜ ve TOBB-ETÜ üniversitelerine de oldukça yakın. "Emekliler de tercih ediyor. Yargıtay, Danıştay gibi kurumlardan emekli olanlar da var." diyor mahallenin muhtarı. Emlakçılar da, son yıllarda doktorların tercih ettiği bir mahalle olduklarını söylüyor. Emlakçıların verdiği bilgiye göre kiralar, bin ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor. Satın almak isteyenlerin ise en az 250 bin TL'yi gözden çıkarması gerekiyor. Bir milyon TL'ye de ev varmış.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen sene bir gece yarısı bu semtte buluşmaları, gazetelere 'Çukurambar zirvesi' olarak geçmişti. AK Partili milletvekillerinin daha çok birkaç blokta yoğunlaştığı Çukurambar, zaman zaman iktidar partisi ile de anılıyor. Ancak muhtar Gülbudak, "Sayı olarak çok fazla milletvekili yok. Mahallemizde 160 blok var. 50 dolayında AK Partili milletvekili mahallemizde. En çok işadamları mahallemizi tercih ediyor." diyor. Mahalle, belki bir dönem AK Partililerin de tercih etmesi nedeniyle dikkat çekmiş, ancak tercihin ana nedeni, geniş evler, kentin merkezine 5 dakikalık ulaşım mesafesi, alışveriş merkezlerine yakınlık, üniversitelerin yanı başında olması...

Toprak yolların ucundaki Meclis başkanı

Geçen dönem Meclis başkanlığı görevini yürüten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra Osman Pepe, Salih Kapusuz, Vahit Kiler, Kerim Özkul, Mustafa Çetin, Mustafa Elitaş, Hasan Angı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mehmet Tekelioğlu, Çukurambar'da oturan milletvekillerinden ilk akla gelenler. Arınç, Meclis başkanı olduğunda, kendisine tahsisli konutu değil, uzun yıllar üyesi olduğu kooperatif evinin bitmesi ile Çukurambar'ı tercih etmişti. Kendisinden, bir bayram sabahı ziyaret için randevu alan gazeteci de toprak yollardan geçerken yolunu kaybettiğini düşünecekti. Önünde korumalara ait kulübenin bulunduğunu görünce de oldukça şaşırmıştı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/cukurambar-ak-partililerin-gozde-semti-oldu_70784.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Refah ve Fazilet devamı olarak bu normal bir yerleşimdir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!