Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çukurambar AK Partililerin Gözde Semti Oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Lojmanlarda oturmayın!' talimatının ardından, ev arayan yeni milletvekilleri, kent merkezinde, hızla gecekondudan dönüşen Çukurambar'ı keşfetti. Semte önce milletvekilleri yerleşti, onları üst düzey bürokratlar ve emekliler takip etti. Böylece gecekondu semti Çukurambar, Ankara'nın gözde yerleşim yeri oldu.

Zaman PAZAR
1 Çukurambar AK Partililerin Gözde Semti Oldu

br />
Emlakçı dertli: Otel gibi oldu

Mahallenin en önemli eksiği, çocuklar için bir oyun parkının olmaması. Blokların arasındaki yeşil alanların elden gitmesinden korkuluyor. Muhtar, hem AK Partili Büyükşehir Belediyesi'ne hem de CHP'li Çankaya Belediyesi'ne çağrılar yapıyor. Mahallelinin, "yeşil alanlarımız başka amaçlarla kullanılmasın, park istiyoruz" taleplerini iletiyor. Aslında mahallenin küçük ve özürlüler için özel bir parkı var. Serebral Palsili Çocuklar Derneği ile Çankaya Belediye işbirliği ile yapılan 'engelsiz oyun parkı' geçen sene açıldı. Çukurambar'ın bir türlü bitirilemeyen altyapısı da yeni sakinlerin en büyük şikâyetlerinden biri.

Bir de 'mahallenin nasıl kaybolduğunu' da bir emlakçının sözleri özetliyor: Otel gibi... Yani, Çukurambar'da oturmayı tercih edenler evlerini bir otel gibi kullanıyorlar. O eski mahallelerin sıcaklığı kaybolmuş. "Çukurambar'da oturuyor desinler diye buraya taşınanlar de, ev alanlar da var." diye ekliyor. Ancak, Çukurambar'da ev almanın çok da iyi bir 'yatırım' olmadığını vurguluyor. "Muhafazakâr bir mahalle olarak biliniyor Çukurambar." diyecek oluyoruz, "2 yıl önceydi..." diye cevap veriyor.

Hepsi sattı, Sincan'a gitti

Elmas Teyze, 60 yaşında... Çukurambar'da kalan son gecekondulardan birinde oturuyor. Torunları ve oğluyla birlikte... Hızla yükselen konutlar, kayısı ağaçlarının önünden görünüyor. O da geçen yılları düşünüyor. Damla, Hazar, Can ve Birsu... Önce torunlar geliyor. Ardından gecekondunun önündeki kümesten tavuklar, bir de çocukların korkulu rüyası horoz çıkıyor. En küçükleri Burcu dışında hepsi, az ötedeki Arjantin İlköğretim Okulu'nun öğrencileri. Lüks sitelerin çocuk parkları yerine evlerinin önünde tozun toprağın içinde oynamak zorunda kalan çocuklar, eski arkadaşlarının başka mahallelere taşındıklarını anlatıyor. Arsasına birkaç daire alabilen eski mahalleli, satıp başka semtlere gitmiş. Herkesin anlattığı hikayeyi Elmas Teyze özetliyor: "Hepsi sattı. Sincan'a gitti... Zenginler oturuyor, fakirler ortada yok." diyor. 37 yıl önce Konya'dan gelip yerleştiği, Ankara-Konya karayolunun hemen yanı başındaki gecekondu mahallesini özlemle anıyor.

Eski mahalleden yadigâr Arjantin İlkokulu'na ek binalar yapıldı. Ancak onlar da yeterli değil... Cami ise yıkılıp bir hayırsever tarafından yeniden yaptırıldı. Birkaç yıl önce Konya yolunda geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybeden Tuğba Altınok'un adını taşıyan cami, yaz aylarında Kur'an-ı Kerim öğrenmeye gelen çocukların sesleriyle şenleniyor.

48. Cadde: Her zevkten damağı tatlandırıyor

48. Cadde ise son birkaç yılda sayıları artan lokanta, kafe ve bistrolarıyla öne çıkıyor. Liva, Erzurumlu Cağ Kebap, Martı, Sultanahmet Köftecisi, Eat'n Joy, Big Chiefs, Kaburgacı Selim Amca ve diğerleri. Yenileri yolda. AK Parti Milletvekili Faruk Koca'nın kardeşi de birkaç ay içinde 'dünya mutfağı' ile 48. Cadde'ye girecek... Dükkân kiraları ise oldukça yüksek. 60 metrekare bir dükkânın aylık kirası 3 bin 500 TL'den başlıyor. 40-50 binlere varan kiralar herkesin dilinde.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/cukurambar-ak-partililerin-gozde-semti-oldu_70784.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Refah ve Fazilet devamı olarak bu normal bir yerleşimdir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!