Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Cumhurbaşkanlığı’na Termik Santral Davası

Avukat İsmail Hakkı Atal, Cumhurbaşkanı’nın termik santrallari kapatma zorunluluğu olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı nezdinde dava açtı.

yapi.com.tr
Cumhurbaşkanlığı’na Termik Santral Davası

KARDOK gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, Anayasanın 104. maddesine göre Cumhurbaşkanının milli güvenliği koruma görevi olduğundan, termik santrallerin de iklim krizine, orman yangınlarına ve corona virüs salgınlarına neden olduğunu öne sürerek, Cumhurbaşkanı’nın bu termik santralleri kapatma zorunluluğu olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanlığı nezdinde dava açtı.

BirGün’den Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin haberine göre; Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin içinde olduğu 37 termik santralin kapatılması için Cumhurbaşkanlığına açtıkları davanın varlığını hatırlatan Atal, “Cumhurbaşkanlığına açtığımız dava dosyalarından Yeniköy termik santrali dava dosyası, Ankara 11. İdare mahkeme 2021 /1075 E. -kapatma davasının yürütmenin durdurulması da değerlendirilme aşamasında. Bu dosyalarda, Anayasanın 104. maddesine göre Cumhurbaşkanının milli güvenliği koruma görevi olduğundan, termik santrallerin iklim krizine -orman yangınlarına ve corona virüs salgınlarına neden olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanının bu termik santralleri kapatma zorunluluğu üzerinden gittik.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/cumhurbaskanligina-termik-santral-davasi_186562.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!