Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Daha Fazla İnşaat Yapılmasına 8 Yıl Önce İzin Verilmiş!

Emlak Konut’un geçtiğimiz yıl 1 milyar 5 milyon 522 bin TL’ye Özelleştirme İdaresi’nden alarak yakın zamanda ihaleye çıkaracağı Emirgan Korusu’nun komşusu 158 bin metrekare arsa için plan değişikliğinin 2006 yılında yapıldığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Daha Fazla İnşaat Yapılmasına 8 Yıl Önce İzin Verilmiş!

Emlak Konut’un geçtiğimiz yıl 1 milyar 5 milyon 522 bin TL’ye Özelleştirme İdaresi’nden alarak yakın zamanda ihaleye çıkaracağı Emirgan Korusu’nun komşusu 158 bin metrekare arsa için plan değişikliğinin 2006 yılında yapıldığı ortaya çıktı.

Hürriyet’ten Eyüp Serbest’in haberine göre, Emirgan Korusu’na komşu olan arsaya daha fazla inşaat yapılabilmesi için plan değişikliği yapılarak, 100 metrekarelik alana yapılacak 30 metrekarelik inşaat üç katına çıkarıldı.

AVM değil otel ve alışveriş Merkezi yapılacağı ortaya çıkmıştı

Önceki gün arsada AVM ve rezidans yapılacağı iddiaları ile gündeme gelen araziyi Emlak Konut GYO geçtiğimiz yıl mayısta Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın düzenlediği ihalede 1 milyar 5 milyon 522 bin lira bedelle kazandı. Emlak Konut GYO arazide alışveriş caddesi, oteller ve restoranlar gibi ticari birimler yapmayı planlıyor.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,‘İstanbul’daki en kupon arsalar’ denilen İstinye arazileriyle ilgili, “Orayı tamamen özel kullanıma sokacak bir satış söz konusu. Bir an önce buraya kazma vurulmadan bu proje iptal edilsin” diye konuştu.

Yapıcı: "Bu alana yapılaşma yapılamaz"

2006’daki plan değişikliğiyle ‘koruma planı’ altında bu tür alanların turizme açıldığını ifade eden Yapıcı, bu alana asla yapılaşma yapılamayacağını belirterek şunları söyledi:

“Açılırken de alanın neredeyse yarısı Boğaziçi Ön Görünüm Alanı’nda kalmaktadır. Bu alana asla yapılaşma yapılamaz. Geri görünümde kalan kısmı da yüzde 15-30 emsalle, düşük bir yapılaşma yoğunluğuyla konut kullanılışı olarak kullanılacakken, 2006’da maalesef tüm bu alanlar turizm alanına alınıp imar kabiliyeti çok ciddi biçimde arttırılmıştır. Kat adetleri de arttırılmıştır. Bir takım imar planı notlarıyla, mesela bodrum katlarının yüzde 50’sinin emsal dışında kalması gibi ciddi bir imar artışına uğratılarak satışa çıkartılmıştır. Sürece buradan baktığımızda bugün çok kabul edilebilir gibi görülmemektedir.”

'Rezidans olunca rant ikiye katlanıyor'

Yapıcı, bir turizm tesisi adı altında yapılan rezidansların tamamen ‘lüks konutlar’ olduğunu belirterek emsal değişikliklerinin önemli sonuçlar doğurduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

“Aslında burada konut yapıldığı anda yine emsal yüzde 35’lere iniyor. Yarı yarıya düşüyor. Ama siz buranın adını değiştirip de rezidans dediğinizde oradaki rantı ikiye katlıyorsunuz. Bu alanlarda konut yaptığınız zaman, rezidans adı altında bunu saklamadığınız zaman oradaki nüfusun ihtiyacı olacak kadar yeşil alanı, eğitim alanını, kreş alanını yani donatı alanını ayırmanız lazım. Siz buna turizm tesisi dediğinizde tüm bunları da ayırmıyorsunuz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/daha-fazla-insaat-yapilmasina-8-yil-once-izin-verilmis_128345.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!