Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Daikin İklim Değişikliği A Listesi’nde

Çevreci misyonunu her fırsatta dile getiren Daikin Industries Ltd., uluslararası bir kuruluş olan CDP tarafından “İklim Değişikliği Önlemlerinde Gelişmiş Küresel Şirket” seçilerek bu alandaki felsefesini global anlamda tescillemiş oldu.

yapi.com.tr
Daikin İklim Değişikliği  A Listesi’nde

Çevresel konulara yüksek ilgi gösteren küresel kurumsal yatırımcılardan gelen bilgi talepleri çerçevesinde çeşitli şirketlerden ve yerel yönetimlerden iklim değişikliği, su güvenliği ve orman koruma gibi çevresel konularda bilgi vermelerini teşvik eden ve bu bilgileri derleyen CDP, kâr amacı gütmeyen global bir kuruluş. CDP, büyük küresel şirketlerin çevresel faaliyetleriyle ilgili bilgileri topluyor, analiz ediyor ve değerlendiriyor. Değerlendirmeleri sonucunda her yıl iklim değişikliği girişimleri ve bilgi açıklığı açısından en seçkin şirketleri “İklim Değişikliği A Listesi” için seçiyor. Bu mali yıl için 12 bin adet şirketi değerlendiren CDP, 55 Japon şirketi de dahil olmak üzere en iyi 200 küresel şirketi seçti.

Hem klima hem de soğutucu üreten Daikin, dünya çapında çevre teknolojilerini kullanan ürün ve hizmetler sunmasıyla tanınıyor. İklimlendirmenin ana işi, ekonomik kalkınmaya katkıda bulunan sosyal altyapının bir parçası olarak insanların sağlığını ve üretkenliğini iyileştirmeye yardımcı olmaktır. Ancak iklimlendirmenin yaygın kullanımı aynı zamanda küresel ısınmayı etkileyen elektrik enerjisi tüketimini de artırır. Daikin, inovatif çalışmalarıyla bu ürünlerin iklim değişikliği üzerindeki etkisini azaltırken aynı zamanda ticari büyümeyi teşvik etmek için 2050 yılında şirket faaliyetlerinden kaynaklanan net sıfır sera gazı emisyonunu hedefleyen “Çevre Vizyonu 2050”yi oluşturmuş bir şirket olarak dikkat çekiyor. Şirket bu hedefe ulaşmak için temel olarak 2019 mali yılını başlangıç olarak kabul edip, her yıl “ortalama (BAU)” emisyonlarını karşılaştırarak 2030 için yüzde 50'lik bir ara hedef belirledi. Şirket, üretim aşamasında alınan önlemlere ve çevreye duyarlı ürünlerin geliştirilip, artırılmasına ek olarak piyasada soğutucu geri kazanım ve iyileştirme dahil olmak üzere bütünsel bir değer zinciri yönetimini de yapmakta.

Daikin, bu yeni ödülün de verdiği motivasyon ile dünya çapında konforlu iklimlendirme sağlamaya ve karbondan arındırılmış bir toplumun oluşturulmasına katkıda bulunmaya devam edecek.

 

*

Daikin Türkiye Hakkında

Türkiye'de 1978 yılından beri distribütörler vasıtasıyla 43 yıldır faaliyetlerini sürdüren Daikin, temmuz 2011'de Airfel'i satın alarak Türkiye iklimlendirme sektörünün iddialı bir yatırımcısı olmuştur. Daikin Türkiye bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip şirketidir. Daikin Türkiye çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının iklimlendirme sektörüne yönelik kombi, klima üniteleri, panel radyatörler, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun son teknoloji ile üretilmiş ürünleri bulunmaktadır. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Daikin Türkiye, Sakarya’da 105 bin metrekare alan üzerine kurulu olan üretim tesislerinde, çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının kombi, klima üniteleri, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun ürünleri son teknoloji ile üretmektedir. 8 bölge müdürlüğü, 500 bayi, 16 kadın girişimci Sakura bayi, 500 satış noktası ve 500’ün üzerindeki yetkili servisiyle Türkiye’nin geniş bir coğrafyasına hizmet verebilmektedir. Ayrıca Avrupa'nın ilk iklimlendirme deneyim merkezini de sektörüne kazandırmıştır. İstanbul'da bulunan Daikin Akademi ise eğitimin gücünü paydaşların kişisel gelişim, mesleki deneyim ve iş yapma kalitesine yansıtmak için çalışmaktadır. Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlanan Daikin Türkiye, CIS ülkelerinin (Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Ermenistan ve Tacikistan) ve Gürcistan, Kuzey Irak, Moğolistan, KKTC pazarlarının sorumluluğunu da üstlenmiştir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/daikin-iklim-degisikligi-a-listesinde_188521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!