Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Danıştay Kararı Özelleştirme Sürecini Etkilemez"

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Danıştay kararının, köprü otoyol özelleştirmesiyle ilgili tasarının yasalaşmasının zaten beklenmesi nedeniyle, söz konusu özelleştirme sürecini etkilemeyeceğini söyledi. Kilci, AA muhabirine Danıştay'ın köprü ve otoyollar ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi. Köprü ve otoyol özelleştirmesi

CNN Türk
"Danıştay Kararı Özelleştirme Sürecini Etkilemez"

/P>

ÖİB'in karara itiraz hakkı bulunuyor

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), 9 otoyol ve 2 boğaz köprüsünün işletme hakkı devri yöntemiyle 31 Aralık 2008'e kadar özelleştirilmesine ilişkin ÖYK kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.

Adli tatil olduğu için Danıştay 13'üncü Dairesi yerine Danıştay Nöbetçi Dairesi, istemin ilk incelemesini yaparken, nöbetçi heyeti, söz konusu ÖYK kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu.

Gerekçede, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği hizmet üretim birimi olan otoyolların, köprüler ve bunlar üzerinde yer alan tesislerin, 4046 sayılı Özelleştirme Kanunu'nda öngörülen hukuki yönden özelleştirmeye hazırlık işlemleri, yasal altyapısı tamamlanmadan özelleştirme programına alınması mümkün olmadığından ÖYK'nın dava konusu kararında hukuka uyarlık bulunmadığı kaydedildi.

Davalı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, bu karara itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/danistay-karari-ozellestirme-surecini-etkilemez_63219.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!