Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Danıştay'dan İmar Yönetmeliği'nin Tartışmalı Maddesi için Karar

Lüks ofis olarak inşaatına başlanan projelerin, imar planı değişikliği yapmadan tadilat ruhsatı ile lüks konuta dönüştürülmesinin önünü açan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği değişikliği, İBB’nin açtığı dava sonucu yüksek yargı tarafından ikinci kez durduruldu.

yapi.com.tr
Danıştay'dan İmar Yönetmeliği'nin Tartışmalı Maddesi için Karar (Fotoğraf: AA)

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2022 yılında Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik ile ofis-büro amaçlı yapı ruhsatı düzenlenerek yapımına başlanmış yapıların, imar planı değişikliği yapılmadan oranı yüzde 80’i geçmeyecek şekilde konut olarak kullanılmasının önünü açmıştı.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; İBB, bu düzenleme ile nüfusun belirsiz bir şekilde artacağı, lüks ofislerin lüks konuta dönüşmesinin merkezdeki konut fiyatlarını arttıracağı gerekçesiyle iptal davası açmıştı.

Danıştay 6. Dairesi de düzenleme için önce yürütmeyi durdurma ardından iptal kararı almıştı. Bakanlık da oranları değiştirerek aynı düzenlemeyi tekrar yapmıştı.

12 Ağustos 2023 tarihli değişiklikle ile “Konut kullanım oranı yüzde 30’u geçmeyecek şekilde tadilat ruhsatı düzenlenebilir, meclis kararı alınmak kaydıyla bu oran yüzde 50’ye kadar çıkartılabilir” düzenlemesi yürürlüğe konuldu.

İBB, bu düzenlemeye de dava açtı. Danıştay 6. Dairesi, ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı verdi. 5 Şubat 2024 tarihinde oybirliği ile alınan kararda, düzenlemenin mevzuata uygun olmadığına hükmedildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/danistaydan-imar-yonetmeliginin-tartismali-maddesi-icin-karar_204734.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!