Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Darphane-i Amire Kavgası

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü İlber Ortaylı’nın Darphane-i Amire binasının sadece rant amaçlı kullanıldığı için tahrip olduğu yönündeki açıklamaları Tarih Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu’nu kızdırdı.

Bugün Gazetesi
Darphane-i Amire Kavgası

opkapı Sarayı Müzesi Müdürü İlber Ortaylı’nın Darphane-i Amire binasının sadece rant amaçlı kullanıldığı için tahrip olduğu yönündeki açıklamaları Tarih Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu’nu kızdırdı.

Bulutoğlu, vakfın kurucu üyesi olan Ortaylı’nın yapılan hizmetleri görmezlikten geldiğini söyledi.

İlber Ortaylı’nın ”Darphane-i Amire binası şu an Tarih Vakfı’nda. Binayı özel kurumlara kiralıyorlar. Rant sağlıyorlar. Bina tahrip oldu, çatısı çöktü. ‘Çık’ diyorum çıkmıyorlar” sözlerini değerlendiren Tarih Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu, “Ortaylı Tarih Vakfı’nın hizmetlerini karalama çalışması içine girdi. Tarih Vakfı’nın Darphane-i Amire’yi haksız yere elinde tuttuğu fikri yanlıştır. Oysa 10 yıl içinde kararlar ve açılan haksız davalardan dolayı eli kolu bağlanan Tarih Vakfı’dır” dedi. Tarih Vakfı’nın, İstanbul’un en büyük kültür projelerinden biri olan İstanbul Müzesi projesiyle Darphane Binaları’na tarihi kimliğiyle sahip çıktığını vurgulayan Bulutoğlu şöyle konuştu:

“28 yıl boyunca metruk bir hurda çöplüğü olarak tutulmuş, binalarının çökmesine seyirci kalınmış Darphane, Tarih Vakfı’nın devralmasından itibaren on ay içinde bayındır hale getirilmiş ve sadece 1996’da 50 bin yerli ve yabancı ziyaretçinin İstanbul’a tarihsel bütünlüğü içinde tek bir mekanda ulaşması sağlanmıştır. Bugüne kadar önemli bölümü uluslararası nitelikte 600’ün üzerinde kültür sanat etkinliğine ev sahipliği yapan, toplam ziyaretçi sayısı bir milyonu aşan Darphane-i Amire, İstanbul Müzesi’nin gelecekteki mekanı olarak tüm engellemelere rağmen kentin önemli kültür merkezlerinden biri haline gelmiştir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/darphane-i-amire-kavgasi_46393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!