Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Datçalılar Ranta Karşı İmza Topluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planının iptal edilmesi amacıyla internet ortamında imza kampanyası başlatıldı.

yapi.com.tr
Datçalılar Ranta Karşı İmza Topluyor

DHA'nın haberine göre, Datça Dayanışma Platformu tarafından 5 Mayıs Pazartesi günü başlatılan ve 15 günde toplanan 27 bin 174 imzalı dilekçe PTT aracılığıyla TBMM Başkanlığı, Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Datça Kaymakamlığı ve Datça Belediye Başkanlığı'na gönderildi. Platform üyeleri toplanan imzaları postaneye teslim etmeden önce yaptıkları basın açıklamasında, planın yok hükmünde olduğunu ve dolayısıyla iptal edilmesi gerektiğini savundu.

'İş makinelerine gövdemizle karşı koyarız'

Polisin geniş güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen basın açıklaması, platform adına ressam İbrahim Çiftçioğlu tarafından okundu. Planın Datça'nın doğal ve tarihi zenginliğini tehdit ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"AKP iktidarı, yaşam alanları konusunda halkın düşüncesini Gezi'de olduğu gibi hiçe sayıyor. 'Ben yaptım oldu' zihniyeti tarz haline dönüşmüş durumda. 2863 sayılı Koruma Kanunu'na göre plan için Muğla Kültür Varlıkları Bölge Kurulu'ndan görüş alınması gerekirken, buna bile ihtiyaç duyulmamış. TMMOB'un itiraz dilekçesinde, planın hiçbir yerden görüş alınmadan dayatmayla oluşturulduğu savunuluyor. Bu nedenle halkın düşüncesine başvurulmadan, doğrudan halkın yaşam alanlarına otoriter bir tarzda müdahale eden bu plan yok hükmündedir. İktidar eğer doğanın yıkımında ısrarlı olup, iş makinelerini sürerse gövdemizle onların karşısında olacağız."

Gerginlik çıktı

Açıklama alkışlar arasında sona erdiği sırada, dinleyicilerin arasında bulunan ve mühendis olduğu belirtilen Mehmet Akçaoğlu, halkın yanlış bilgilendirildiğini ileri sürerek planı savundu. Akçaoğlu, "Bir dahaki toplantıda 1/1000 ve 1/5000'lik planları ele alın. Ben sizin konuşmalarınıza katılmıyorum. Yanlış düşünüyorsunuz. Bu plan tarım arazilerini koruyor" diye konuştu. Akçaoğlu'nun konuşması üzerine gerginlik yaşanırken, platform adına konuşan İbrahim Çiftçioğlu, "Anarşiye gerek yok. Düşünce özgürlüğü vardır. Ancak, düşüncelerinizi açıklama alanınız burası değil. Büyük ihtimalle o planda bir pay sahibisiniz. Mühendislik diplomanızı bir gözden geçirmenizi, Tabiat Varlıkları Kurulu ile Mimar ve Mühendis Odalarından görüş almanızı öneririm" diye konuştu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/datcalilar-ranta-karsi-imza-topluyor_120361.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!