Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Demir Çelik Devlerine Ceza Yok

Rekabet Kurulu, aralarında Kardemir'in de yer aldığı 5 şirket hakkında yürütülen soruşturmada, idari para cezası vermedi.

yapi.com.tr/AA
Demir Çelik Devlerine Ceza Yok

Rekabet Kurulu, Kardemir Karabük Demir Çelik'in de aralarında yer aldığı 5 firma hakkında yürütülen soruşturmada, idari para cezası verilmesine gerek görmedi.

Rekabet Kurumu'ndan yayımlanan duyuruya göre, Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ, Çağ Çelik Demir ve Çelik Endüstri AŞ, Çelsantaş Çelik Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Yolbulan Demir Sanayi ve Ticaret AŞ ve Yolbulanlar Nakliyat ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Buna göre, söz konusu firmaların, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddelerini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma sonucunda, toplanan tüm bilgi ve belgeler ile soruşturma raporu değerlendirildi. Rekabet Kurulu toplantısında, söz konusu firmaların, söz konusu kanunun ilgili maddelerini ihlal etmediklerine, dolayısıyla adı geçen teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verildi.

Öte yandan, Kurul, Yolbulan, Güleç ve Yücel gruplarının Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ üzerinde ortak kontrol tesis etmek suretiyle gerçekleştirdikleri devralma işlemine ilişkin herhangi bir işlem tesis edilmemesi yönünde karar aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/demir-celik-devlerine-ceza-yok_161298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!