Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Denizin Altından Üsküdar-Sarayburnu

Marmaray Projesi kapsamında batırılan son tüp elemanının birleşim kapısının açılış töreni Üsküdar Kız Kulesi’nin yanında bulunan tüp batırma şantiye alanında yapıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, 11 tüpün son ikisinin de bağlantısını gerçekleştirerek Boğaz’ın iki yakasını birleştirdiklerini kaydederek, "Bugün İstanbul ve Türkiye’nin 148

Radikal Gazetesi
Denizin Altından Üsküdar-Sarayburnu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Boğazı’nın, Marmaray Projesiyle iki kıta arasında köprü görevini daha da somutlaştırdığını belirtti.

Marmaray Projesi kapsamında batırılan son tüp elemanının birleşim kapısının açılış töreni Üsküdar Kız Kulesi’nin yanında bulunan tüp batırma şantiye alanında yapıldı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan, 11 tüpün son ikisinin de bağlantısını gerçekleştirerek Boğaz’ın iki yakasını birleştirdiklerini kaydederek, "Bugün İstanbul ve Türkiye’nin 148 yıllık hayalini gerçekleştiriyoruz. Marmaray ile birlikte dünya ulaşım sektöründe birçok ilke imza atıyoruz" dedi.

Erdoğan, Marmaray’ın tamamlanmasıyla Gebze-Halkalı arasında trenle yolculuğun 105 dakikaya ineceğini, saatte ortalama 75 bin yolcu taşınacağını; Bostancı-Bakırköy arasının 37, Sögütlüçeşme-Yenikapı arasının 12, Üsküdar-Sirkeci arasının ise dört dakika olacağını söyledi. Erdoğan, yeni bir tüp geçidinin de ihalesinin yapıldığını anlattı. Erdoğan daha sonra beraberindekilerle denizin altındaki tünele inerek, temsili olarak son bağlantı tüpünün kapısını açtı. Erdoğan Boğaz’ın altından geçen ve Sarayburnu’na devam eden 1387 metrelik tünelde yürüdü. Yaklaşık bir saat süren gezide Erdoğan, Sarayburnu’na yürüdükten sonra tekrar yaya olarak geri döndü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/denizin-altindan-uskudar-sarayburnu_64095.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!