Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deprem 3 Bin 837 Haneyi Vurdu

Art arda depremlerin yaşandığı Çanakkale’de sarsıntıdan etkilenen toplam hane sayısının 3 bin 837 olduğu tespit edildi.

yapi.com.tr
Deprem 3 Bin 837 Haneyi Vurdu

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, art arda depremlerin yaşandığı Çanakkale’de sarsıntıdan etkilenen toplam hane sayısının 3 bin 837 olduğu tespit edildi. Yapılan çalışmalara göre 120 binanın acil yıkılması gerekiyor.

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği, başta Ayvacık İlçesi olmak üzere toplam 31 yerleşim biriminde 410 ağır hasarlı konut, 295 az hasarlı konut, 2 ağır hasarlı kaplıca, 4 ağır hasarlı cami, 54 ağır hasarlı ağıl/barınak olmak üzere toplam 765 yapıda hasar tespiti yaptı. Tespitlere göre depremden etkilenen toplam hane sayısı 3 bin 837 olurken, depremden etkilenen toplam nüfus sayısı ise 8 bin 538’e ulaştı.

İçme suyu, kanalizasyon hatları ile arıtma tesislerinde herhangi bir zaiyat bulunmadığı tespit edilirken toplamda yaklaşık 700 adet konteynır içeren geçici iskan alanlarının içme suyu ve kanalizasyon hatlarının bağlanması ve deşarjı için gerekli çalışmalar devam ederken, 120 adet binanın acil yıktırılması gereken yapı durumunda olduğu tespit edildi. Bu binalardaki vatandaşların tahliyesi sağlanırken gerekli güvenlik önlemleri de alındı.

Doğal afetler karşısında ve yaşanan bu depremlerde ve çıkan sorunlar karşısında alınacak tutum bakımından, klasik olarak iki yol olduğunu belirten Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Genel Başkanı Nazmi Şahin, şunları söyledi:

Sorun çıkmadan çözüm

“Birincisi, sorunların ortaya çıkmasını beklemek ve çıktığında bu sorunların giderilmesine yönelik tedbirlere başvurmaktır. İkincisi ise sorunların çıkmasını beklemeden, bu sorunların çıkmasını önleyici yol ve yöntemleri önceden planlama yoluyla uygulamaya koymaktır. Birinci yol, yıkım olayları meydana geldiğinde devlete ve topluma daha fazla yara sarma görevi yükleyeceğinden, tercih edilen bir yol olmamalıdır. Yapılaşma faaliyeti, toplum yaşamını doğrudan ilgilendirmektedir. Bireyler yaşamlarının önemli bir bölümünü yapıların içinde ve arasında geçirmektedir. Ülke ve devlet, varlığının devamını sağlayan zenginlik ve değerlerini yapıların içinde korumaktadır. Bir faaliyetin denetleniyor olması, o faaliyetteki hatalara karşı sürekli olarak düzeltici etki yapacaktır. Bu yolla, kaynak israfına neden olan plansız, projesiz, kalitesiz ve kontrolsüz yapılaşmanın önüne geçilebilecektir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-3-bin-837-haneyi-vurdu_156529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!