Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deprem Anında Evden Çıkmamak Mümkün

Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, hafif çelik yapının esnekliği ve hafifliği sayesinde depreme karşı güvenli olduğunu belirtti. Aydın, “Çelik sistem ile üretilmiş binalarda yaşayanlara tıpkı Japonya’da olduğu gibi deprem anında evlerinden çıkmamalarını söyleyebiliyoruz” dedi.

yapi.com.tr
  • Deprem Anında Evden Çıkmamak Mümkün
  • Deprem Anında Evden Çıkmamak Mümkün
  • Deprem Anında Evden Çıkmamak Mümkün
  • Deprem Anında Evden Çıkmamak Mümkün

Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, çelik yapıların depreme karşı güvenli olduğunu ifade etti. Bu yapıların hızlı inşa edildiğine dikkat çeken Aydın, bu sayede kentsel dönüşüm projeleri için de önemli bir alternatif olduğunu söyledi. Aydın, konutların yanı sıra okul, hastane, kamu binaları gibi sosyal yaşam alanlarının inşasında da hafif çelik yapı sisteminin kullanılması gerektiğini savundu. Orta Afrika ülkelerinden Gabon’un, benzer hedeflere ulaşmak için ilk kentsel dönüşüm projesinde çelik yapıları tercih ettiğini hatırlatan Aydın,  “Steelife, Gabon’da ANGT tarafından yürütülen ve Ulusal Kalkınma Planı’nın en önemli ayaklarından biri olan kentsel dönüşümün 564 konutluk ilk projesini sadece 6 ay içinde tamamlayacak” dedi.

Ahşaptan 21, betonda 10 kat daha esnek

Aydın, çeliğin ahşaptan 21 kata kadar, betonarmeden ise 10 kat daha esnek olduğunu dile getirdi. Çelik binalarda taşıyıcı sistemde kullanılan çeliğin hafifliği sayesinde bina yükünün de az olduğunu ve böylece deprem güvenliği açısından risk taşıyan zeminli bölgeler dahil her türlü zemine uygun yapılar inşa edilebildiğini söyleyen Aydın, “Çeliğin özgül ağırlığı taşıdığı yüke oranla küçüktür. Böylece hem hafif hem de daha yüksek mukavemetli yapılar ortaya çıkmaktadır” dedi.

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-aninda-evden-cikmamak-mumkun-_105360.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!