Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremin 9. Yıldönümündeyiz; Hala Ders Almadık!

Yapı malzemesi öğretim üyeleri ve inşaat sektöründe çalışma yürüten meslek kuruluşlarının temsilcileri, 17 Ağustos depreminin 9. yıldönümü öncesinde, depremden korunmanın yolunun depreme dayanıklı yapılar yapılmasından geçtiğini bir kez daha hatırlattı. Sektörde hala denetimin olmadığını ifada eden temsilciler “Hala ders almadık” dedi.

yapi.com.tr
Depremin 9. Yıldönümündeyiz; Hala Ders Almadık!

BR>
”Deprem ile ilgili kararlar sümenaltı edildi”

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Harp ise, gerek deremden hemen sonra başbakanın yaptığı ulusal sesleniş konuşmasında gerekse de 2004 yılındaki Deprem Şurası’nda yapılması gerekenlerin doğru ifade edildiğini, fakat daha sonra alınan kararların hepsinin sümenaltı edildiğini savundu. “Üretimin en önemli aşamalarından biri olan denetimin önü açılmalı” diyen Harp şöyle konuştu; “Bir takım çıkar çevreleri daha fazla rant sağlamak için denetim konusunda adım atılmasını engelliyor. Dolayısıyla gerekli belgeler çıkarılmıyor, alınan kararlar yürürlüğe girmiyor, güçlendirme yapılmıyor. Biz de böyle bir ortamda gerek kamuoyu olarak gerek de yetkililer olarak oturup depremi bekliyoruz. Bu kabul edilemez.”
Ayrıca Harp depremin yıldönümü etkinlikleri hakkında da bilgi vererek, herkesi düzenlenen yürüyüşlere katılmaya ve 17 Ağustos’ta Gölcükte olmaya çağırdı.


”Rant odakları hazır beton üreticileri değil”

Serdar Harp’ın sözünü ettiği “rant odakları”nın kimler olduğunu soran bir gazeteciye cevap veren Türkiye Hazır Beton Birliği’nden Ferruh Karakule ise hazır beton üreticilerinin GE belgesini istediğini dile getirerek “Bayındırlık Bakanlığı GE belgesini hazırlamış fakat bir türlü uygulanması için düğmeye basmıyor. Sitemin böyle devam etmesinden kar sağlayan, olaya sadece ticari bir perspektiften bakanlar GE belgesini istemeyebilir. Fakat bunlar kesinlikle hazır beton sektöründen değil” diye konuştu

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/depremin-9-yildonumundeyiz-hala-ders-almadik_63149.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!