Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Depremin Ardından “Hasar” Tartışması Başladı

Depremin ardından Bayraklı’da “hasar” tartışması başladı. Yurttaşlar, çatlak olan binalarına “hasarsız” veya “az hasarlı” raporu verildiğini belirtti. Bakanlık yetkilileri ise az hasarlı binalarda oturulabileceğini belirterek “Fayans kırıldı diye ‘neden bana ağır hasar vermediler’ demek doğru değil.” dedi.

yapi.com.tr
Depremin Ardından “Hasar” Tartışması Başladı

İzmir depreminden en çok etkilenen Bayraklı’da binalara ilişkin “az hasarlı” tartışması başladı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; Bayraklı Manavkuyu bölgesinde yaşayan Mihriye Gizem Ergün, depremde hasar alan binasındaki ve dairelerdeki derin çatlakları gösterdi. Ergün, bakanlığın sitesine girdiğinde önce binasına “kullanılabilir durumda” yazısının verildiğini gördü, kısa bir süre sonra sistemde binaya ilişkin durum “az hasarlı”ya dönüştü. “Bir sonraki doğal afeti asla kaldırabileceğini düşünmüyorum binanın yıkımını talep ediyorum.” dedi.

Pelin Kıpçak da binalara ilişkin dışarıdan gözle bakarak tespit çalışmalarının yapıldığını kaydederek “Binamızın rapor sonucu ‘hasarsız’. Sitemizde 3 blok var. 2 bloğa paralel olan diğer blokta giriş kısmında oturma var. O bloğa da ‘az hasarlı’ tespiti yapılmış. Rapora itiraz ettik. Bakanlıktan tekrar gelecekler.” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can özetle şöyle konuştu: “Ekiplerimiz eğitimli. ‘Vatandaş duvarlarda çatlak var, az hasarlı verdiniz’ diyor. Duvar çatlağı istediği kadar derin çatlak olsun önemli değil ama yapısal hasar olan kolon, kiriş, bağlantı gibi bir durum değil. Haliyle bu az hasarlıdır. O çatlağın yeri var, derinliği var. Oturulamayacak binalarda zaten hemen polis şeritlerini çekiyoruz.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremin-ardindan-hasar-tartismasi-basladi_182589.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!