Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Depremzedelere ‘Evinizi Boşaltın’ Tebligatı

Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 6,8’lik depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesine bağlı Kültür Mahallesi, rezerv alanı ilan edildi; yaklaşık 310 depremzedeye, 15 gün içerisinde evlerini boşaltmaları tebligat gönderildiği öğrenildi.

yapi.com.tr
Depremzedelere ‘Evinizi Boşaltın’ Tebligatı

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6,8'lik depremin merkezi olan Sivrice ilçesinin Kültür Mahallesinde Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı tarafından “Rezerv Yapı Alanı” ilan edilmesi gerekçesiyle depremzedelerden evlerinin boşaltılmaları için tebligatlar gitti.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; depremzedelere 15 gün süre verilirken evlerinin boşaltmamaları durumunda kolluk kuvvetleri tarafından tahliye edilecekleri kaydedildi.

“İnsanlar zorunlu olarak Elazığ’a taşınacak”
Depremin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen ilçedeki konut sorununun çözülmediğini belirten CHP Sivrice ilçe Başkanı Erim Öztürk, şöyle konuştu:

“24 Ocak depremi sonrasında ilçemize bağlı Gölbaşı Mahallemizde 305 konut yapıldı bu sene ise teslim edilmeye başlandı. Ama Hazar, Olgunlar ve Kültür Mahallelerimize üç yıldır herhangi bir işlem yapılmadı. Burada birçok ağır hasarlı ev var bu evler oturulacak durumda olmamasına rağmen insanlar mecburiyetten bu evlerde oturmak zorunda kalıyor.

İlçede konteynerler kurdular belli bir süre sonra o konteynerlerden insanları çıkarttılar. Konteynerleri de nereye götürdüklerini bilmiyoruz.

Bugün aldığımız bilgiye Çevre şehircilik ve İklimlendirme Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilmesi nedeniyle ilçemizde oturan yaklaşık 310 kişiye evlerinin boşaltmaları için tebligatlar gitmiş. Tebligat giden kişilere bin 200 lira kira yardımı yapılacağı söyleniyor.

Sivrice'de kiralık ev yok, konut yok bu insanlar zorunlu olarak Elazığ'a taşınmak zorunda kalacaklar. Elazığ'da bin 200 liraya kiralık ev varsa bu daireleri kiralasınlar depremzedelere versinler.”

“3 senedir neredesiniz?”
Rezerv alan ilan edilen evlerin teslim tarihiyle ilgili net bir bilgi verilmediğini belirten Öztürk, şöyle konuştu:

“Hadi bu sorunlar bir şekilde halledildi diyelim.  Yıkılan evlerin yerine yapılacak olan evler ne zaman bitecek ve teslim edilecek? Eğer Gölbaşı mahallesindeki gibi konutlar üç yılda bitirilecekse bu depremzedeler daha fazla mağdur olacak.

Depremin üzerinde üç yıl gibi bir zaman geçmesine rağmen ilçemizde konut sorununun bir türlü çözülememesi yetkililerin ilçeye verdiği önemi gösterir. Depremzedeler üç yıldır ağır hasarlı evlerde oturmak zorunda bırakıldı. Şimdi de yüzlerce depremzedeye ‘riskli alan ilan ettim evini boşalt' diyorsunuz 3 senedir neredesiniz? 3 sene önce bu evler boşaltılmış olsaydı şimdi herkes evine taşınmış rahatlıkla yaşamlarını sürüyor olacaklardı. Ama şimdi insanlar maalesef çok zor durumda.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedelere-evinizi-bosaltin-tebligati_192827.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!