Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Depremzedeler Yüzüstü Bırakıldı

117 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminde 80 bin kişi mağdur oldu. TOKİ’nin yaptığı evler bitmeden teslim edildi. İZDEDA Başkanı Özkan, “İktidar depremzedeleri ortada bıraktı.” dedi.

yapi.com.tr
Depremzedeler Yüzüstü Bırakıldı

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı emsalin iptali davasına müdahil olmak için İzmir 5. İdare Mahkemesi Başkanlığı’na dilekçe verdi. Adliye çıkışında açıklama yapan Özkan, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kandırıldık. Aylardır oyalanıyoruz. Yeter artık sesimizi duyun, bize Ankara’ya yürümekten başka çare bırakmıyorlar.” dedi.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre; AKP Milletvekili Atila Kaya’nın alay eder gibi açıklama yapmasını da eleştiren Özkan, “Biz kentsel dönüşümcü değiliz. Bu şekilde davranmak, gevrek gevrek gülerek açıklama yapmak akıl tutulmasıdır. Çözüm istiyoruz.” diye konuştu.

Haydar Özkan, bir depremzede olarak 1999 yılından beri vergi ödediğini belirterek “Git Tunç Başkan’a, git belediyeye deniyor. Ben deprem vergisini Tunç Başkan’a mı ödedim? Devletime ödedim devletime. Ödediğim verginin adı deprem vergisi. Depremde evini kaybeden bir vatandaş olarak bana destekleyici bir kredi verilmiyor. Sesimizi duymak istemiyorlar. Benzinle yakalım mı kendimizi?” diye tepki gösterdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedeler-yuzustu-birakildi_189857.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!