Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Depremzedelere Verilen Söz Unutuldu

Rıza Bey Apartmanı yerine park ve anıt yapılacağı sözü verilmişti; ancak plan değişti, Rıza Bey Apartmanı’nın yerine bina yapılacak.

yapi.com.tr
Depremzedelere Verilen Söz Unutuldu

İzmir’de 30 Ekim'de meydana gelen depremde 32 daire ve 5 işyerinin bulunduğu Rıza Bey Apartmı’nda 11’i çocuk 38 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında kalan iki çocuğunu, iki yeğenini ve annesini kaybeden Emine ve Hüseyin Yücel çifti, depremin unutulmaması ve ölenlerin adının yaşatılması için bölgenin anıt ve yeşil alan olarak kalması istemiyle kampanya başlattı. Dilekçeler yazan, imzalar toplayan Yücel ailesi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştü. Ancak, Rıza Bey Apartmanı’nda oturan bazı hak sahipleri de imza toplayarak park ve yeşil alan değil, aynı yere yeni bina yapılmasını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 21 Şubat tarihinde açıklama yaparak Rıza Bey Apartmanı’nın bulunduğu alanda yeşil alan düzenlemesi ve depremzede vatandaşların hatıralarının yaşatıldığı bir mekânın yapılacağı müjdesini verdi. İzmir’e depremzedeler için yapılacak olan deprem konutları temel atma törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’da alanın boş bırakılacağını, depremde hayatını kaybeden kişilerin anılarını yaşatmak ve deprem bilincinin hafızalarda canlı kalmasını sağlayacak bir yer haline getirileceğini açıkladı.

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre; Rıza Bey Apartmanı’nda iki çocuğunu, iki yeğeni ve annesini kaybeden Deniz Yücel, anıt ve park planının değiştiğini açıkladı. Yücel, “22 konut sahibi ile birlikte 3 bine yakın imza topladık. Bakanlık sesimizi duydu ve görüşmeler sonrası anıt yapacaklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Kurum, canlı yayınlarda alana park ve anıt yapılacağını müjde olarak verdi. Ancak, geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank ile görüştüğümüzde şoke olduk. Varank, bölgenin proje alanının değiştiğini inşaat olacağını sadece giriş bölümüne bir anıt yapılacağını söyledi.” dedi.

Varank’ın “O bölgede ben otursam bir depremi hatırlatan parkı görmek istemem” diyerek projenin değiştiğini ve sadece binanın giriş bölümüne temsili anıt yapacaklarını söylediğini belirten Yücel, “Bu proje neden değişti bilmiyoruz. Kim ne amaçla değiştirdi anlamış değiliz.” şeklinde konuştu.

“Bizim amacımız zaten yaşanan depremi ve ölenleri unutturmamak. Şimdi göstermelik, kaldırım üzerine anıt yapacaklar.” diyen Yücel, Cumhurbaşkanı’nın söylediği gibi park ve deprem anıtı yapılmasını istediklerini ifade etti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/depremzedelere-verilen-soz-unutuldu_184687.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!