Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bayraklı’da Depremzedeler için Emsal Artış Kararı

Bayraklı'da hazırlanan uygulama imar plan notu ile depremzede yurttaşların eski haklarına yüzde 10 oranında ilave inşaat hakkı verilecek.

yapi.com.tr
Bayraklı’da Depremzedeler için Emsal Artış Kararı

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde İzmir'deki depremzedelerle buluşmasında dile getirdiği 'emsal artışı' konusunda, hazırlanan uygulama imar plan notu ile depremzede vatandaşların eski haklarına yüzde 10 oranında ilave inşaat hakkı verileceğini söyledi.

BirGün’de yer alan habere göre; Sandal, "Bu artış, ruhsatlı yapıların mevcut haklarına 1 kat yükseklik olarak ya da taban alanına ilave edilerek kullanılabilecek." dedi. İmar komisyonuna havale edilen madde oy birliği ile kabul edilerek Büyükşehir Belediyesi meclisine gönderildi.

Meclis gündemine gelen konuyu imar komisyonu verilen arada oy birliği ile karara bağladı.

Buna göre; 30 Ekim İzmir depremi sonrası Bayraklı Belediyesi sınırları içinde yapı kullanma izni belgesi almış, 7269 sayılı kanun kapsamında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 1 Ocak 1998 tarihinde yürürlüğe giren afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik öncesinde ruhsat almış veya 6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı olarak tespit edilmiş yapıların yıkılarak yeniden yapılmasına ilişkin talepler kapsamında, yapıların inşa edildikleri tarihten günümüze imar mevzuatında meydana gelen değişiklikler dolayısıyla ortaya çıkan inşaat alanı kayıplarının giderilerek, dönüşümün hızlandırılması amacıyla yapılaşma koşullarının yeniden belirlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı notu önerisi imar komisyonunda oy birliği ile kabul edildi. Madde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülüp karara bağlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bayraklida-depremzedeler-icin-emsal-artis-karari_187394.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!