Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dar Gelirliler için Yapılan Evler Depremzedelere Verildi

Elazığ’da 2019 yılında merkeze bağlı Yemişlik ve Bizmişen mahallelerinde dar gelirliler için TOKİ tarafından yapılan sosyal konutlar, 2020 yılında meydana gelen 6,8’lik deprem sonrasında depremzedelere tahsis edildi.

yapi.com.tr
Dar Gelirliler için Yapılan Evler Depremzedelere Verildi

Elazığ'da 2019 yılında sosyal konut projesi kapsamında Yemişlik ve Bizmişen Mahallesine dar gelirliler için konutlar yapıldı. Yapılan konutların ardından gerçekleşen kurada evler dar gelirli ailelere dağıtıldı. Ancak 2020 yılında Sivrice merkezli meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında dar gelirli aileler için yapılan evlere depremzedeler yerleştirildi. 

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; iki senedir mağdur olduklarını ve seslerini kimseye duyuramadıklarını belirten dar gelirli aileler Elazığ Valiliği önünde eylem yaparak  hak sahibi oldukları evlerinin geri verilmesini talep ettiler. 

Kendisinin AKP seçmeni olduğunu belirten Hatice Gök, “Cumhurbaşkanımızı da çok seviyorum. Onun bizimle görüşmesini istiyorum kendisine burada yapılanları anlatmak istiyoruz. Bizi çok mağdur ettiler, bizim hazır evlerimizi depremzedelere verdiler. Bende bir depremzedeyim ve iki aile bir evde yaşıyoruz. Şu an bize yapılan evler çok küçük ama evler için istenen taksitler çok yüksek. Asgari ücretle geçinen bir aileyiz bu maaşla taksitleri karşılayamayız. Depremzedelere verilen evlerimizi boşaltsınlar bize geri versinler biz kendi evlerimizi istiyoruz.” dedi.

Kendi evlerinin depremzedelere verilmesinden dolayı mağdur olduklarını iddia eden Fatih Özel, “2019 yılında devletimiz bize sosyal konut projesinde hak sahibi olduğumuz konutları elimizden alıp depremzedelere vermeleri sonucunda maalesef şuanda birçok insan mağdur oldu. 2019 yılında bize tahsis edilen konut fiyatlarının en yükseği 210 bin TL'ydi ancak şu anki fiyatlar dar gelirler ailelerin karşılayamayacağı bir değerdedir. Devlet yetkililerin bu konuda gereğini yapmalarını talep ediyoruz.” diye konuştu.

“Çoğu ya satıldı ya da kiraya verildi”
Kendilerinin hak sahibi olmalarına rağmen depremzedelere verilen evlerin kiraya veya satılığa çıkarıldığını belirten bir vatandaş da şunları söyledi:

“Biz bu evlere yazıldığımız zaman 850 lira taksitle ödeyeceğimizi söylediler. Evlerimizin kuraları çekildi. Bizim için yapılan evler Yemişlik'teydi; bu evleri depremzedelere verdiler. Biz de depremzedeyiz başka bir ilde yaşamıyoruz. Depremzedelere buradaki evlerin verilmesine rağmen depremzedeler bu evlere taşınmadı. Çoğu kiraya verdi ve sattı. Köylerde evi yıkılana köyde ev yapmadılar formaliteden bir rapor aldılar sonrada bizim olan evlerimizi köylülere verdiler. İki senedir bizi mağdur ettiler hem evlerimizden olduk hem de kira ödüyoruz. Fiyatlar şuanda 2 bin 500 ile 3 bin lira civarına çıkmış peşinatları 40-50 bin liraya çıkarmışlar. Yazıktır bize biz emekli insanlarız 50 bin TL'yi bankadan çekip verelim ama biz banka taksitlerini mi ödeyelim, evin taksitlerini mi ödeyelim? Ne yiyip içeceğiz, valimiz bu işe bir el atsın.”

“3+1 konutun bedeli 210 bin TL'yken şuanda 750 bin TL”
“Dar gelirlere için yapılan sosyal konutlar 2020 yılında meydana gelen deprem sonrasında elimizden alındı” diyen bir başka dar gelirli vatandaş ise, “Elimizden alınan konutların birçoğu kiralık ve satılık. İnsan aklı almıyor. 2022 yılındayız şuanda bize tahsis edilen konutların bedelleri altından çıkılacak gibi değil. 2019 yılında bana tahsis edilen 3+1 konutun bedeli 180 ile 210 bin TL arasındayken şu anda 750 bin TL'yi geçen bir maliyet var. Bu insanlarla dalga mı geçiyorlar yazık günahtır. Kaç senedir sesimizi duyuracak bir yetkili bulamıyoruz.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/dar-gelirliler-icin-yapilan-evler-depremzedelere-verildi_189289.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!