Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Doğa Teras Evleri Güneş Enerjisiyle Aydınlanacak

ENA Gayrimenkul tarafından Kemerburgaz Göktürk’te hayata geçirilen Doğa Teras Evleri, sosyal tesislerini ve ortak alanlarını güneş enerjisiyle aydınlatacak. ENA Gayrimenkul Kurucu Ortağı Edi Edgar Duek, küresel ısınmaya karşı somut bir adım atmak adına yeşil enerji kaynaklarından faydalandıklarını belirtti.

yapi.com.tr
Doğa Teras Evleri Güneş Enerjisiyle Aydınlanacak

ENA Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Doğa Teras Evleri, artan karbon salınımını azaltmak için güneş enerjisinden yararlanacak. A ve B blok olmak üzere toplam 63 daireden oluşan Doğa Teras Evleri’nin tüm ortak alanları güneş enerjisiyle aydınlatılacak. Küresel ısınma karşısında sorumluluklarının farkında olduklarını söyleyen ENA Gayrimenkul Kurucu Ortağı Edi Edgar Duek, Doğa Teras Evleri’nde yer alan güneş enerjisi panelleri sayesinde elektrikten tasarruf sağlarken karbon kirliliğini de önleyebileceklerini belirtti.

Yüksek yatırım maliyetine rağmen küresel ısınmada çözümün bir parçası olmak için somut adımlar attıklarını söyleyen Duek, Doğa Teras Evleri’nden sonra hayata geçirecekleri projelerde de yeşil enerji kaynaklarından faydalanacaklarını kaydetti. Duek, “Küresel ısınma sadece bizim değil çocuklarımızın, hatta torunlarımızın sorunu. Doğa Teras Evleri’nde maliyetimizi artırmasına rağmen güneş enerjisi panellerini kullanmamızın en önemli nedeni, geleceğimizi tehdit eden bu küresel sorun. Dünyamızı daha yeşil, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için attığımız bu küçük adımın diğer projelere de örnek teşkil etmesini umuyoruz” şeklinde konuştu.

Mart 2012’de dairelerim teslim edilmesinin planlandığı projede, dairelerin tasarımıyla da gün ışığından daha fazla yararlanılması hedefleniyor. Projede, tavandan tabana cam cepheli ve orman manzaralı olmak üzere, stüdyo daireden 4+1 daireye kadar farklı büyüklükte ve konumda toplam 63 daire yer alıyor. Tüm daireleri birbirinden farklı tasarlanan Doğa Teras’ın B Blok çatısında yer alan sosyal alanında, kafe-bar ve açık havuz, A Blok’ta ise yaşam alanı (televizyon-kafe bölümü), fitness salonu, sauna, pilates ve yoga salonu, erkek ve kadınlar için soyunma odaları, çocuklar için kapalı-açık oyun parkları yer alıyor. Tüm bu ortak alanlar güneş enerjisi panellerinden sağlanan elektrikle aydınlatılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/doga-teras-evleri-gunes-enerjisiyle-aydinlanacak_88795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!